Med bare fire ingredienser lager du din egen veganske sjokoladeis på fem minutter.
Kaker og godis

Kokosmelk-is med sjokolade og sjokoladebiter

8 comments

Okei okei okei okei. Nå begynner det å ligne noe her. Disse ispinnene blir bare bedre jo mer jeg tester dem ut, og interessant nok er det nesten slik at jo færre ingredienser, jo bedre is.

Vegansk
Mengde:  6-8 ispinner
Arbeidstid: 10 min 

Jeg har syntes litt synd på kollegaene mine i det siste, når dette ispinneprosjektet har pågått hjemme. Ta med is på jobb! Det er dårlig gjort! er den generelle tilbakemeldingen, men det er jo ikke barebare å frakte ispinner til jobb, foråsiresånn. Tidligere i uka fikk dog noen av dem spist litt is allikevel, ettersom teamet mitt har en tendens til å legge teamhangouts til hjemme hos meg. Det er superkoselig. Vi handler inn råvarer, og lager mat sammen. Det vil si, de lager mat mens jeg prosjektleder herligheten, dekker på bordet og drikker en øl eller to mens jeg ser på at de lager mat. Helt uten dårlig samvittighet, ettersom jeg stort sett halve livet mitt har blitt invitert bort på middag, som stort sett også betyr at vi lager mat sammen. Jeg elsker å lage mat sammen med folk. Det er så himla trivelig. Folk som aldri har spist tofu før steker det til den store gullmedalje, og å lage burgere, som kan være et ganske stort prosjekt, går sabla mye fortere med fire mennesker enn ett. Rart med det.

Med bare fire ingredienser lager du din egen veganske sjokoladeis på fem minutter.

Men! De skulle altså hjem til meg denne uka, og kvelden før lagde jeg en ny runde med is. Det hadde jo vært dårlig gjort å ikke ha is i fryseren når de først var her. Denne gangen testet jeg en tredje type kokosmelk, og halleluja, jeg har funnet en favoritt! Den som heter Coconut Cream fra Blue Dragon! Den er silkemyk og kremete, ikke skilt i kokosmasse og vann, og har, ikke overraskende, et høyere fettinnhold enn mange av de andre. Mindre vannete kokosmelk betyr mindre flakete ispinner, og disse satt virkelig ny rekord i kremete iskrem. 

Smakstilsetningen er enkel, men akk, så god: Sjokolade med sjokolade. Det det egentlig betyr er at det både er smeltet sjokolade i røra, og grovhakkede sjokoladebiter rørt inn etterpå. So so good. Denne gangen brukte jeg honning, som jeg vet at mange veganere ikke spiser, og det er ingenting i veien for å bruke lønnesirup eller agave istedet. Jeg tror det skal gå fint å droppe kokosolje her, ettersom kokosmelka er såpass feit, men jeg tok den i for sikkerhetsskyld.

Serveringstips: Om du skal servere ispinnene til gjester, kan det være greit å sette dem ned i små vannglass, da blir det mindre søl. Du kan også gjerne raspe litt sjokolade over pinnene til slutt. Bare fordi det aldri blir nok sjokolade.

Med bare fire ingredienser lager du din egen veganske sjokoladeis på fem minutter.

Kokosmelk-is med sjokolade og sjokoladebiter

2 kartonger Coconut Cream
100 gram mørk kokesjokolade
2 ss honning, lønnesirup eller agave
1 ss kokosolje

Ha kokoskremen over i en blender, matmølle eller kjøkkenmaskin med visp, og la den bli enda mer fluffy ved å vispe i tre-fire minutter. Samtidig smelter du 60% av sjokoladen (jeg brukte dronningsjokolade) i et vannbad sammen med kokosoljen. Det gjør du enkelt ved å ha litt vann i en kjele og sett den på medium/høy varme (trenger ikke fosskoke), og ha en bolle eller litersmål i tykt glass oppi. Ha sjokoladebitene og kokosoljen oppi der, og rør forsiktig mens det smelter. Pass på at det ikke kommer noe vann oppi, da skiller den seg.

Resten av kokesjokoladen grovhakkes.

Når vannbadet er ferdig, har du blandingen samt honningen over i kokosmelka mens den går på lav hastighet. Ha blandingen over i et litersmål eller noe annet som er bedre å helle fra, rør inn sjokoladebitene, og fordel blandingen i ispinneformer.

Sett i fryseren, og vent 3-4 timer før du spiser.

8 Comments

 1. Shit, denne så god ut.

 2. Pingback: Kokos-is med mynte og lime • Green Bonanza

 3. Anita

  Hei, jeg tenkte å prøve denne oppskriften som ser ut som en herlig miks av gode ingredienser. Men den type coconut cream jeg fant var av et annet merke, og jeg lurer på hvilken mengde det er i boksene du refererer til i oppskriften. Så forholdet mellom ingrediensene blir som det skal. Ellers takk for god inspirasjon, både med denne og andre oppskrifter :-)

 4. Domino

  Angående den Kokosmelk is med sjokolade og sjokoladebiter..Må man KUN bruke mørk sjokolade??(for jeg er veldig lite glad i mørk!)Kan man bruke hvit sjokolade??eller lys sjokolade/melkesjokolade?

 5. Vilde Røinås

  Hei! Denne så helt nydelig ut. Tror du den kan laget i en større boks i stedet for ispinner? Eller blir konsistensen “isete” da?

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.