Noen gangerer det sånn stemning i huset at det er kun pizza som er aktuelt til middag. Alle andre forslag blir konsekvent meid ned. Pizza it is, and pizza only. Da er klassikeren med spinat og feta ofte en favoritt!

Mengde: 2 porsjonspizza / 1 langpanne
Arbeidstid: ca 1 time

Det er et eller annet med kombinasjonen spinat og feta som er helt kokobananas digg. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det er jo noe med den salte fetaosten som smelter sånn ordentlig digg, og spinaten som ikke blir soggy på pizza, om man steker herligheten riktig.

Og, når vi først snakker om feta, vi må snakke litt ordentlig om feta. Visste du at feta er en beskyttet varemerke? På samme måte som det bare er bobler fra Champagne som kan hete champagne, er det bare ost fra Hellas som får lov til å bruke navnet feta. Den skal være laget på geit- og sauemelk, ikke kumelk, og det finnes flere gode økologiske varianter å få tak i på vanlige matbutikker. De feta-typene som for eksempel Arla produserer er faktisk per definisjon ikke fetaost, og i tillegg er den laget av kumelk. Helt annen smak, og helt andre egenskaper. Så: Kjøp økologisk feta fra Hellas.

På denne herligheten er det altså hjemmelaget tomatsaus av typen som er kokt i fem timer, men du trenger ikke gjøre det. Det du burde gjøre derimot, er å lage en stor batch å ha i fryseren, men om du trenger en raskere variant, bruk samme oppskrift og la den putre mens deigen står til heving. Deretter er det litt strimlet sjalottløk, masse frisk spinat, feta, pinjekjerner og salt og pepper. All you need, really.

Pizzatime! Spinat og feta er en klassiker, am I right?

Pizza med spinat og feta

2 porsjonsemner pizzadeig
2 dl hjemmelaget tomatsaus
4 never frisk spinat, uten grove stilker
2 sjalottløk
2 dl (ca) fersk feta, ikke i lake
2-4 ss pinjekjerner
Salt og pepper

Sett pizzadeigen til heving og tomatsausen på kok, og sett ovnen på full guffe og la den bli varm med bakebrettet inni.

I mellomtiden: Vask spinat og få av så mye vann som mulig, finsnitt sjalottløkene og finn frem feta og pinjekjerner. Bak ut bunnen på papir, smør på tomatsaus, legg på spinat fint fordelt utover, og sjalottløk oppå der. Smuldre til slutt fetaen over sammen med pinjekjerner, litt salt og pepper, og inn i ovnen med seg. Der skal den stå til den er gylden i kantene, ca 10-12 min.