Er du i den heldige posisjon at du har for mye vannmelon? Heldiggris! Drikk den!
Drikke

Vannmelon på glass

ingen kommentarer enda

Når vannmelon kan drikkes, da er verden et sabla godt sted å være. 

Her i huset tilhører det sjeldenhetene at det er frukt eller bær til overs. Snarere tvert imot; Øystein er så storspiser av frukt og bær at jeg ofte må legge til side en skål med friske saker til meg selv, om jeg skal ha noe håp om å rekke å spise noe som helst før han har spist opp resten. Jordbær kan vi ikke gå forbi, så vi har endt opp med å kjøpe jordbær tre ganger på en dag bare fordi vi gikk forbi norske jordbær her i Stavern. Når sesongen for norske epler og plomme nærmer seg er det ingen lykkeligere mann i dette landet enn han jeg bor sammen med. Det er det han lever av de ukene det er å få tak i. Og lever for, vi har basically egne norske frukt-budsjett.

Det samme gjelder vannmelon. Jeg må få min egen skål med noen skiver vannmelon uansett når vi skal spise det, for det forsvinner på null komma niks. I løpet av årene vi har vært sammen er det ikke få ganger jeg har sittet med noe, trodd det ligger vannmelon på bordet, sett opp – og sett bare oppspiste kanter. Og en særdeles fornøyd kjæreste.

At det derfor lå en hel vannmelon i kjøleskapet på hytta etter at hele storfamilien var her, er meg et under. Men det gjorde det, og den begynte å bli litt melen. What to do med melen melon? Det er jo ikke smaken på den det er noe galt med, men det melne fruktkjøttet er ikke det aller beste. Så, what to do? Drikke den. Selvfølgelig.

Er du i den heldige posisjon at du har for mye vannmelon? Heldiggris! Drikk den!

Vannmelon på glass

ca 2 liter vannmelon uten skall, kuttet i store biter
Saft av 2 lime
2 ss sukker (kan justeres eller sløyfes)

Rensk vannmelonen, og mål den opp for sikkerhetsskyld. Som du ser skal det være like mye av alt, så om du bare har en liter vannmelon i biter, bruker du 1 lime og 1 ss sukker. Og så videre.

Ha den rensede melonen over i en blender – ikke for mye om gangen – og kjør den til vannmelonen har blitt slush, og så litt til. Legg et dørslag eller en nøttepose over en stor bolle eller et stort litersmål, og sil vannmelonen gjennom. Fjern det melne som blir igjen til slutt, og fortsett med resten av melonen til du er gjennom bunken.

Press all saft ut av lime, og rør det inn i vannmelonjuicen sammen med sukker til sukkeret er oppløst. Mengden sukker avhenger av hvor søt melonen er i utgangspunktet, og hvor søtt du vil ha det. Hell juicen over på flaske med lokk, og sett kaldt.

Kan nytes kald som den er, eller blandes 50/50 med Farris. Om du er i festmodus kan du også ha i en knert hvit rom. Server med friske limeskiver.

Er du i den heldige posisjon at du har for mye vannmelon? Heldiggris! Drikk den!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.