Lag din egen veganske iskrem av kokosmelk - for eksempel med smak av kaffe og sjokolade.
Kaker og godis

Mocca-is med chilli

5 comments

Nå har jeg mistet tellinga på hvor mange iskremforsøk jeg har gjort de siste ukene, men det vi er skjønt enige om her hjemme, er at det bare blir bedre og bedre for hver gang. Flaks!

Vegansk
Mengde: 3 ispinner
Arbeidstid: 10 min + frysing

Eller, kanskje ikke helt flaks. Jeg har nemlig hatt et par forsøk som ikke har blitt spesielt gode, som dere som følger meg på snap kanskje har fått med dere. Jeg prøvde meg nemlig med peanøttsmør, lime og koriander. Passer jo fint med kokosmelk, tenkte jeg. Og det er jo sant det, men som Øystein så kjekt påpekte: Det smaker på en måte noe vi pleier å spise til middag. Point taken. Men jeg gir meg ikke med peanøttene, skal pønske ut noe annet lurt med dem.

Samtidig som jeg lagde de ikke-så-gode med peanøtter og koriander, lagde jeg disse med kaffe, sjokolade og chilli, som heldigvis ble gode. Jeg har landet på at jeg alltid bruker Blue Dragons Coconut Cream til ispinnene. Det blir en fantastisk konsistens av den, og mengdemessig er det perfekt til tre ispinner. De fleste pinneformer kommer i antall på seks, så ved å doble kan du fint fylle et helt brett. Jeg kan ikke det når jeg holder på å teste, av forhåpentligvis opplagte grunner. Jeg har kjøpt den både på Meny og Kiwi.

Lag din egen veganske iskrem av kokosmelk - for eksempel med smak av kaffe og sjokolade.

Men! Tilbake til disse godsakene! Her er det sjokolade – mye sjokolade. Det er kaffe. Og det er chilli. Resultatet blir en fyldig, mørk og litt sterk ispinne, som er helt fantastisk til en kopp svart kaffe og en skål med friske jordbær. Dette er en kraftig og mektig dessert. Jeg er riktig så fornøyd med denne, skal innrømmes. Den blir ordentlig god i konsistensen, både på grunn av kokoskremen, men også på grunn av sjokoladen. Ingen isflak. Bare velstand.

Mocca-is med chilli

1 boks Coconut Cream
1 ss kokosolje, smeltet/myk

100 gram 70% mørk sjokolade
1 espressoshot / 3 ss kruttsterk kaffe
0,25 – 0,5 ts chillipulver eller cayennepepper (obs!)

Finn frem matmølle eller blender, og kjør kokosmelken et par svingom for å fluffe den opp. Smelt sjokoladen i vannbad, vær forsiktig så du ikke får vann oppi, da korner den seg. Hell forsiktig sjokoladen over i kokoskremen, og bland inn kaffe og chillipepper mens den går. Smak deg frem med chillipepper. Det blir sterkere når den er fryst og ferdig, enn den er i mølla. Du kan også bruke cayennepepper.

Ha iskremen over i former, og sett i fryseren. La stå i fire-fem timer før du tar en bit. Spis opp i løpet av en ukes tid.

Lag din egen veganske iskrem av kokosmelk - for eksempel med smak av kaffe og sjokolade.

5 Comments

  1. Åh guri så godt det høres ut! Skikkelig fristende bilder også

    • Tusen takk, Maria! Vanskelig å ta bilder av smeltende is, har liksom ikke mange minuttene på seg… :)

  2. Pingback: Sukkerfri kokos-is med sjokolade, kaffe og mandler | Noras Hjemmelagde

  3. Victoria

    Lagde det nettopp. Smakte skikkelig godt!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.