Ingen er sulten etter middag med denne salaten i magen.
Salat, Tofu

Buffalo + Ranch + Cæsarsalat

ingen kommentarer enda

Det er ikke jeg som har funnet på navnet på denne salaten, for det er nemlig ikke min oppskrift! Denne oppskriften er kraftig inspirert av Terry Hope Romeros oppskrift fra boka Salad Samurai.

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 15 min (forutsatt forberedelse)

Første gangen jeg så denne oppskriften på Backyard Buffalo Ranch Caesar Salad tenkte jeg at dette må vel være tidenes mashup. Når amerikanerne snakker om buffalo, snakker de gjerne om hot sauce. Når de snakker om ranch, snakker de om ranch-dressing. Og når de snakker om cæsar, snakker de om den klassiske salaten med ansjos, egg, parmesan og krutonger. Og her lager altså Terry alle tre greiene på en og samme gang. Interessant nok, tenkte jeg. Vi gir det et forsøk.

Ingen er sulten etter middag med denne salaten i magen.

Det er jo såklart åpent for tolkning, dette. Egentlig er det “bare” en god salat med noen gode, rå grønnsaker, en god hjemmelaget ranch-dressing og en håndfull gode krutonger servert sammen med tofu som er vendt i sriracha. Men det er ikke “bare”, for det var en knakende god kombinasjon. Og jeg liker konseptet med å skikkelig gni dressingen inn i salaten. Smaker godt!

Parentesen oppe i tidsangivelsen handler nemlig om at det trengs en dressing, og det trengs krutonger. Dvs, om du skal velge å lage bare en av de to, så lager du dressingen. Det er den som egentlig er salaten her. Du kan også bruke ferdigkrutonger, om du ikke gidder lage dem selv. Terry bruker rødkål i sin variant, men jeg hadde tilgang på fersk knutekål fra Vestfold, og brukte det istedet. Godt. Mettende. Middagssalat.

Og forresten: Hva er greia med at amerikanerne måler grønnsaker i cups? Det forstår jeg ikke. Om det blir litt mer eller litt mindre gulrot i en salat fordi de kommer i ulike størrelser har vel ingen noensinne tatt noe skade av. Jeg har derfor oversatt fra cups til antall etter eget forgodtbefinnende.

Ingen er sulten etter middag med denne salaten i magen.

Buffalo + Ranch + Cæsar

1 stor hjertesalat, eller romanosalat
1 stor gulrot
1/2 knutekål eller 1/4 rødkål
1 selleristang
1 pk (200 gram) naturell tofu
1 ss kokosolje eller nøytral olje

1 ss sriracha
1 ss sitronsaft
1 ss agavesirup

ca 6 ss hjemmelaget ranchdressing
ca 2 håndfull med krutonger

Om du skal lage dressing og/eller krutonger, gjør det først – eller til og med dagen i forveien, begge deler er digg å ha stående til kjappe middager som denne blir, om de allerede er klare.

Vask alle grønnsakene godt. Riv salathodet i store biter opp i en salatbolle. Rasp gulrot og kål, og ha det over. Finkutt sellerien, og ha den også oppi, sammen med krutongene.

Del tofuen i store terninger, og stek den på høy varme i kokosolje eller nøytral olje til den er gylden på alle kanter. Bland sammen sriracha, sitron og agave i en bolle, og ha tofuen over i bollen etter den er stekt. Da trekker tofuen til seg alle smakene uten at agavenektaren svir seg i panna.

Ha dressingen over salaten, og bruk hendene eller salatbestikk til å blande det godt, så alle de gode tingene blir godt dekket av god salat. Bruk større eller mindre mengde alt ettersom hva du har lyst på. Dander på fat, og legg tofuen over til slutt.

Ingen er sulten etter middag med denne salaten i magen.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.