Ingen grunn til å kaste dagsgammelt brød - lag verdens deiligste hvitløkskrutonger med det istedet!
Saus, dipp og topping

Sjukt gode hvitløkskrutonger

Nivå Enkel ingen kommentarer enda

Det er noe med hvitløk, brød og stekeovn, altså. Det blir liksom bra uansett hva man gjør. Og dermed har jeg gått rundt og knasket på krutonger en hel ettermiddag.

Vegansk
Mengde: Av ca 1/2 brød
Arbeidstid: 10-15 min

Jeg glemmer litt at krutonger finnes. Det vil si, jeg ser ofte de posene med ferdigkrutonger på butikken, de som ikke er noe gode, og så tenker jeg at jeg kan jo lage gode krutonger selv jeg, og så går jeg hjem, og så gjør jeg ikke det, for vi har så sjelden brød hjemme. Og dette skjer altså oftere enn jeg liker å innrømme. Så, mens vi er på innrømmelsesvogna: Denne gangen kjøpte jeg brød for å lage krutonger. For jeg hadde så himla lyst på krutonger! Jeg gikk på butikken, fant det mest rustikke (rareste ordet å bruke om mat) brødet jeg kunne finne, som hadde store, luftige hull inni, sprø, kraftig og mørk skorpe på utsiden. De er perfekte å lage krutonger av. Jeg spiste noen skiver av det samme dag, og lot det ligge, litt sånn tilfeldigvis ikke helt lukket igjen, på benken. Vips, perfekt krutong-brød.

Ingen grunn til å kaste dagsgammelt brød - lag verdens deiligste hvitløkskrutonger med det istedet!

Krutonger kan gjøres veldig avansert med masse friske urter og greier og greier, eller det kan gjøres helt basic. Dette er kanskje en ting midt i mellom, for det er ingen friske urter her, men det er tre ingredienser i dressingen. Sannsynligvis har du alltid alle tre, for det er nemlig klassikerne olivenolje, sitronsaft og hvitløk.

Bakt hvitløk er jo himmelsk i seg selv, og når finraspet hvitløk blandes inn i luftig brød som skal bakes til krutonger…. Hallå. Alt jeg har å si.

Ingen grunn til å kaste dagsgammelt brød - lag verdens deiligste hvitløkskrutonger med det istedet!

Hvitløkskrutonger

Ca 1/2 brød
3 ss sitronsaft
4 ss olivenolje
3 hvitløksfedd
En klype salt

Riv brødet i store chunks med hendene, eventuelt bruk en kniv og skjær det i fine terninger. Jeg foretrekker å rive, for da blir det sånne deilige kanter som blir akkurat litt for mye stekt slik at de knaser akkurat sånn ekstra godt.

Ha brødbitene over i en stor bolle, og visp sammen dressingen i en liten en. Olivenolje, sitronsaft, en klype salt og raspede hvitløskfedd. Bland inn en tredjedel i brødbitene om gangen, bland godt, gjenta. Jeg bruker hendene, da synes jeg det er lettest å få til at alle bitene er dekket, men du kan også bruke ønsket redskap om du synes det blir grisete.

Legg bitene utover et bakebrett med bakepapir, og sett det i ovnen på 150 grader. Følg med underveis, de skal bli gyldne og crunchy, men ikke svarte. Ta smakebiter underveis, for å sjekke at de er tørket helt gjennom.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.