Frisk, syrlig og smaksrik kokos-is med mynte og lime lager du hjemme på ti minutter! Vegansk er den også.
Kaker og godis

Kokos-is med mynte og lime

3 comments

Oh hello, there. Fra å lage søte, kraftige ispinner har jeg begynt å leke litt med det syrlige, og mynte og lime er jo en klassisk kombinasjon. Klart det funka!

Vegansk
Mengde: 3 ispinner, dobles lett
Arbeidstid: 10 min + frysing

Jeg begynner snart å få dårlig samvittighet ovenfor samboeren min. Han prøvesmaker is etter is etter is etter is, enten han vil det eller ei. Flaks for han at det straks kommer besøk til hytta, slik at det er flere prøvesmakere enn oss to i hus.

Men! Denne ispinnen dere, den er noe litt annerledes enn alle de andre. Den med sjokolade og sjokolade og den med daddelkaramel er jo ganske søte saker, og den med mocca og chilli er kraftig og mektig. Denne er syrligere, friskere, samtidig som den søte kokosbasen ligger der i bunnen. Det er egentlig som å spise en mojito til dessert, og det er vel strengt tatt ikke å forakte, er det vel?

Frisk, syrlig og smaksrik kokos-is med mynte og lime lager du hjemme på ti minutter! Vegansk er den også.

I denne isen har jeg prøvd å bruke en annen type søtning enn tidligere, nemlig kokosblomstsukker. Det har en finmalt konsistens som gjør at det lett smelter inn i andre ingredienser, og det har faktisk en litt karamell-aktig smak, nærmere brunt sukker enn hvitt. Dessuten passer det, logisk nok, godt sammen med kokosmelken, det tar bort noe av den mektigste, subtile smaken, som ikke blir gjemt bak sjokolade eller karamell i syrlige ispinner som denne. Kokosblomstsukker er helt uraffinert, som lages av kokosblomstnektar. Du får kjøpt det på helsekostbutikker. Om du ikke har eller vil ha kokosblomstsukker, kan du bruke brunt sukker istedet, eller aller helst flytende søtning, for eksempel agavenektar.

Jeg bruker både limeskall og limesaft her, begge deler gir mye smak, men om du ikke vil ha limeskallbiter i den ferdige isen, bruker du bare saften og eventuelt ørlite skall for pyntens skyld.

Frisk, syrlig og smaksrik kokos-is med mynte og lime lager du hjemme på ti minutter! Vegansk er den også.

Kokos-is med mynte og lime

1 boks Coconut Cream
1 ss kokosolje, myk/smeltet

3 ss kokosblomstsukker
2 lime, skall og saft
ca 4 ss finhakket mynte

Ha kokoskremen og myk eller smeltet kokosolje i en blender eller matmølle sammen med kokosblomstsukker, lime (saft og finraspet skall), samt mynteblader og kjør det til en glatt, jevn masse. Smak deg frem med både mynte, søtning og lime, og husk at alle smakene kommer sterkere frem når den er frossen.

Ha blandingen over i ispinneformer, og sett de i fryser. Vent 4-6 timer med å spise. Holder seg i opptil en uke.

Frisk, syrlig og smaksrik kokos-is med mynte og lime lager du hjemme på ti minutter! Vegansk er den også.

3 Comments

  1. Maria

    Jeg får vann i munnen av å se på oppskriftene dine altså. Men jeg skulle gkerne visst hvor det er du har funnet de iskremformene og pinnene hen? De var utrolig flotte :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.