Mia Frogner - Grønn Bonanza
Blogg, Bøkene

Sniktitt på og forhåndsbestilling av boka mi: Grønn Bonanza!

25 comments

Endelig, endelig, endelig kan jeg si at det går an å forhåndsbestille boka mi! Og endelig, endelig, endelig kan jeg vise dere noen av bildene fra den, og fortelle litt mer om hvordan boka blir.

Dette innlegget inneholder reklame for min egen bok Grønn Bonanza, som gis ut på Cappelen Damm. Lenken til tanum.no er en adlink, som betyr at jeg får en prosent av salget som gjøres fra denne siden. Alle bildene i dette innlegget er fra boka, og er tatt av fotograf og stylist Josefin Linder fra team Sporenstrek.

Jeg har en oppfordring til deg i en hektisk hverdag: Ta brokkolien tilbake. Lukt på frukten, kjenn på avokadoen, løft opp en neve med tørre linser og la dem renne tilbake i boksen. Vær sammen. Pust med magen. Lukt på nybakt brød. Hør at smøret smelter i panna.

Dere aner ikke hvor utrolig skummelt, spennende, nervepirrende og gøy det endelig er å kunne si at det går an å forhåndsbestille boka mi. Mange av dere spurte om det da jeg begynte å skrive om at jeg lagde bok, og nå går det altså an! Tenk at den endelig er ferdig, etter nesten et år med hardt, intensivt, utrolig spennende og morsomt arbeid. Snart er den her!

Vi har laget kjempefine handlenett i bomull som hører til boka, og de første 100 som bestiller fra tanum.no, får med et bærenett når boka kommer i posten (edit 25.7: Det er nå forhåndsbestilt over 100 bøker. Om du ikke har bestilt og fortstt vil ha nett, blir det flere muligheter til det senere!) Ved å kjøpe boka nå får du også rabatt på boka.

Klikk her for å forhåndsbestille fra tanum.no! 

Boka slippes 20. september, og blir sendt til deg så fort den kommer fra trykk. Vi planlegger også en slippfest i slutten av september, som dere alle selvfølgelig kommer til å bli invitert til!

bildeblogg1

Jeg er utrolig fornøyd med hvordan boka har blitt. Det er en kokebok, men det er like mye en bok om mat, om minner, om familie, om historier, om råvarer, om smaker, om å være sammen, om å ta tiden på kjøkkenet tilbake og gjøre den til noe fint. Boken er intet mindre enn 208 sider, med ni kapitler,  rett over 60 oppskrifter, fem essays, og rundt 100 utrolig lekre bilder – alt i et stort og deilig format med gode permer og et fint bokmerke i ryggen.

Alle oppskriftkapitlene er delt inn etter ulike råvarer, hvor jeg tar for meg ulike måter å bruke råvarene på. Jeg skriver om og snakker om hva råvarene egentlig er, hvor de kommer fra, og ikke minst hvorfor de er fine å bruke. Oppskriftene i hvert kapittel er både like og ulike. De bruker den samme hoved-råvaren, men vi er innom ulike kjøkken, matkulturer og bruksmåter i hvert kapittel.

bildeblogg2

Boka er på mange måter en hyllest til de gode råvarene med grønnsaker i sentrum, og derfor står det ikke noe sted i den at alle oppskriftene i den er veganske, selv om de stort sett er det. For meg er det ikke så viktig om den som leser er veganer, vegetarianer eller ikke, det viktige er at vi alle lager god og sunn mat, at vi setter pris på råvarene og bruker dem med omhu, og gledes over at den enkleste gulrot kan bli til til de lekreste retter uten at det er særlig vanskelig, tidkrevende eller omfattende.

Det er også flere andre typer tekster i boka. Jeg er jo, som mange av dere vet, et skrivende menneske, og det synes også i boka. Også i oppskriftene og de innledende tekstene, men kanskje mest i fem-seks egne tekster, hvor jeg både mimrer, husker og undrer om ulike tema, som alle er knyttet til opplevelsen av god mat. Disse tekstene er jeg kanskje aller mest spent på hvordan blir tatt imot, jeg tror de gjør boka til en litt annerledes kokebok, og jeg håper, håper, håper at dere kommer til å like den.

bildeblog3

Jeg har tidligere skrevet litt om bokprosjektet her og her, og kommer i tiden fremover til lanseringsdato – og selvfølgelig etter – skrive enda mer om hvordan ulike deler av prosessen har vært. Om du har noen spørsmål – kom med dem!

25 Comments

 1. Så spennende! Utrolig fine bilder.

 2. Det ser skikkeleg fint ut Mia! Godt jobba!

 3. Så utrolig gøy og spennende! Gratulerer! Gleder meg masse til å bla i denne :-)

 4. Gratulerer :) Jeg er sikker på at denne blir en suksess – ser helt fantastisk ut!

 5. Jeg får vann i munnen av bloggen din, og har laget flere av rettene dine. Jeg visste ikke at det kom en bok – den skal jeg ha! Lykke til med salget! :-)

  • Hei Mona! Så hyggelig tilbakemelding, det setter jeg stor pris på! Håper du liker boka :)

 6. Pingback: At hvert eneste tall er et menneske - Det hender hun har noe å si

 7. Marthe

  Bestilt! Gleder meg:)

 8. Har så lyst å bestille, men det er feil hos Tanum :(

 9. Trine

  Gratulerer med boka! Jeg lærte å kutte ned på kjøttet på grunn av deg. Takk skal du ha!

 10. Pingback: Uka som gikk var nr 29 - Det hender hun har noe å si

 11. Flinke Mia, gratulerer! vi gleder oss STORT til vi får boka! :-)

 12. Gratulerer så masse! Jeg må si at dette var ei helt nydelig matbok, så ufattelig fine bilder. Jeg jobber i bokhandel og dette er en av de fineste jeg har sett.

 13. Pingback: To ting før det blir august • Green Bonanza

 14. Camilla

  Hei!

  Så flotte bilder! Vurderer å bestille boken din, men lurer på hvordan den er når man ikke spiser soya eller hvete (eller rug og bygg..). Er det mange av oppskriftene som inneholder dette?

  • Hei Camilla! Så hyggelig at du liker bildene. De aller fleste oppskriftene er først og fremst basert på grønnsaker. Det er ett kapittel (av åtte) om tofu, så når du ikke spiser soya utgår jo de fleste oppskriftene der, selv om jeg tror de kan være inspirerende allikevel, med annen proteinkilde. Det er ikke noe rug eller bygg i boka, men litt hvete, stort sett i pizzabunnoppskrifter (som det vel er tre stk av, om jeg ikke husker feil). I frokostblandinger og slikt bruker jeg havre. Du kan se innholdsfortegnelsen til boka i “bla i boka” på hjemmesiden til Cappelen. Om du er usikker går det jo an å vente til den er i butikk, og ta en titt før du eventuelt kjøper den. :) Her kan du bla i boka: https://issuu.com/cappelendamm/docs/mia_frogner_gr__nn_bonanza

  • Herlig, tusen takk for svar! Og takk for bla-i-lenke. Gratulerer med flott bok! Tror nok denne blir fast inventar på kjøkkenet vårt i høst :)

  • Tusen takk! Håper du blir fornøyd :)

 15. Pingback: Uka som gikk var nr 37 | Det hender hun har noe å si

 16. Pingback: Lukten av smør som smelter • Green Bonanza

 17. Pingback: Lyden av smør som smelter • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.