Middag

Rask, enkel og kremete pasta med hvitløk og soltørket tomat

ingen kommentarer enda

Det går heldigvis utmerket flott å lage kremete pastasaus uten ost og melkeprodukt, og når det attpåtil tar like lang tid å lage saus som det tar å koke pasta – da er det vel ingenting å lure på.

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 10-12 min

Okei, dere. Er det ikke sånn for dere også, at noen ganger er det eneste som funker til middag, er en god bolle med comfort-pasta? Og da mener jeg ikke sånn frisk og lett pasta, da mener jeg kremete. Because creamy is comfort-food, sånn er det bare! Jeg har jo stort slett slutta å bruke melkeprodukter, så da var jo spørsmålet: Går det like fint uten?

Svaret er, kort fortalt: Såklart gjør det det. Det blir skikkelig kremete, nydelig på smak, akkurat passe usunt sånn som du vil ha det (men sunnere enn melkebasert, det tør jeg påstå), og det beste av alt er at det tar like lang tid å lage sausen som det tar å koke pastaen. Med andre ord: Comfortmiddagen på bordet på under et kvarter. Hallaisen!

Jeg mener som alltid, mer og mer faktisk, at nøkkelen til kjappe middager som er akkurat det lille nivået bedre enn hva raske middager fort kan bli når man lager mat i hui og hast, er å ha en kjøkkenrytme som innebærer at det nå og da lages en større porsjon av noe som kan brukes til flere retter, flere middager, flere dager. I dette tilfellet er det Not Parmesan, min blanding som gir en deilig nøttete smak full av umami, som er det som ost ofte tilfører i en rett. Denne gangen prøvde jeg også noe nytt: Jeg ristet Not Parm’en i panna sammen med pinjekjerner, og hvitløkssmaken bare BAM! Så mye bedre! Det kommer jeg til å fortsette med, foråsiresånn.

På toppen her hadde jeg bare en håndfull soltørkede tomater (mer umami), men det er ingenting i veien for å tilføre mer grønnsaker her, altså. Men da er det ikke sikkert det er like comfort food-food lenger. Bare sier det.

kremete pasta med hvitløk og soltørket tomat

Kremete pasta med hvitløk og soltørket tomat

200 gram småpasta (farfalle, penne, skruer)
2 ss olivenolje
2 store sjalottløk
6 hvitløksfedd
1 strøken ss hvetemel
3-4 dl usøtet mandelmelk (gjerne hjemmelaget)
4-6 stk soltørket tomat
1 ss finhakket frisk oregano, persille eller basilikum
2 ss pinjekjerner
2 ss Not Parmesan

Kok pastaen etter pakkas anvisning, og sørg for at den blir kokt al dente, og ikke mushy. Mens den koker, lag topping og saus.

Toppingen lager du raskt ved å riste pinjekjernene gyldne i tørr panne, og deretter ha i Not Parm’en det siste lille minuttet. Den kan svi seg, så pass på at du rører hele tiden. Legg til side.

Varm opp olivenolje i panna på medium varme, sammen med finhakket løk og hvitløk. Når løkblandingen begynner å bli gylden, visp inn hvetemel, og når det har tyknet, spe med mandelmelk og visp til du har en fin saus. La den putre et par minutter. Om du vil kan du på dette tidspunktet kjøre den glatt i en blender, om du vil ha en helt glatt saus.

Rør inn urter, soltørket tomat i skiver, samt salt og pepper, smak deg gjerne frem. Hell vannet av pastaen, rist den godt, og ha den over i gryta sammen med sausen. Bland godt, fordel over i boller, og ha på litt ekstra soltørket tomat og topping.

Comfort- mode On.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.