Blogg

Mine utenlandske matfavoritter på nett

6 comments

Det er jo selvfølgelig sånn at også matbloggere leser matblogger og matnettesteder – hvertfall gjør denne det, og denne har lyst til å dele sine favoritter med dere!

Det er ikke uten grunn at jeg tør påstå at jeg sjeldent lager akkurat det samme til middag to ganger – noensinne. Jeg er notorisk dårlig på å følge oppskrifter, både mine egne og andres, men jeg elsker å lese dem. Jeg blir inspirert, motivert og det setter alltid fantasien i sving, enten på den ene eller andre måten. Mat er fint på den måten – jeg tror det er veldig lite det går an å skryte på seg at en har kommet på helt uten noen som helst input eller inspirasjon. I den sammenheng driver jeg og pønsker på et lite prosjekt sammen med en gjeng andre matbloggere, det skal jeg avsløre mer om senere. Nå: Noen av mine utenlandske matfavoritter på nett. De norske tar vi siden.

Food 52

Food 52 er ikke én matblogger, men en enorm matside. Her er det både oppskrifter, artikler, samlinger og forum på et sted. Jeg elsker å putle rundt der inne og se på hva andre lager! De har også en fin samling av how to’s på endel basisoppskrifter, for deg som synes det er fint med steg-for-steg-guide.

Epicurious

Epicurious har i likhet med Food52 både oppskrifter, artikler og communities, men det jeg stort sett leser her, er artiklene. Her kan det nerdes i bøtter og spann, og det er en fin side å følge med på om en er litt interessert i mattrendende borte i amerikalandet.

Serious Eats

Serious Eats er den tredje av de store sammen med de to foregående, men den eneste jeg egentlig leser her er J. Kenji Lopez-Alt. Han skriver serien Food Lab, hvor alle supertriksene du noensinne kan finne på å trenge på hjemmekjøkkenet ditt gås i sømmene.

Smitten Kitchen

Smitten Kitchen, matblogg drevet av Deb Perlmann, er en av få blogger jeg vil bruke ordet helstøpt om. Det er ikke en vegetarisk blogg, men her er det flere års arkiv av alt fra hjemmelaget pasta til raske middager og desserter. Deb har en måte å kombinere råvarer på som jeg synes er fantastisk, og som jeg virkelig blir inspirert av.

Minimalist Baker

Ekteparet Dana og John står bak bloggen Minimalist Baker, som tross navnet handler om mye mer enn bakst. Det som derimot er sant, er minimalist – alt de lager kan enten lages på under en halvtime, med mindre enn syv ingredienser, og/eller i én bolle. Hverdagsmat med andre ord – som er god, inspirerende og sunn!

David Lebovitz

David er amerikaner i Paris, og bare det i seg selv er verdt å lese om. Her er det mye historie, kultur og selvfølgelig mat – og mye bakst og søte ting.

Cookie & Kate

Cookie & Kate er vel egentlig det jeg vil kalle en “typisk superfood-amerikansk-matblogg”, men jeg finner mye inspirasjon og matglede her. Her er alt fra frokost til middag og dessert, og Cookie – altså hunden – er en finfin sak som ofte er med i tekstene.

Isa Chandra

Jeg tror ingen veganere vil krangle med meg om jeg påstår at Isa er en av vegandronningene i USA. Hun driver bloggen The Post-Punk Kitchen, men er mest kjent som kokebokforfatter, blant annet av bibelen Veganomicon og Isa Does It. I tillegg har hun startet en restaurant i Omaha, og en til er på vei i Brooklyn. Isa lager mye veganske varianter av klassisk mat – men med sunne, gode, hele råvarer.

Yotam Ottolenghi

Ottolenghi er mannen som knapt hadde tenkt ordet vegetarian før The Guardian spurte om han kunne skrive en vegetarisk matspalte. Resultatet? Knallgod mat, basert på hele råvarer. Denne fyren har i mange år vært en stor inspirasjonskilde for meg. Han driver restaurant i London, skriver fortsatt i Guardian, og har gitt ut flere kokebøker – to av dem vegetariske, Plenty og Plenty More. 

 

Det var en håndfull av mine – hvem er dine?

 

6 Comments

 1. Eli Margrete Fjelde

  Mange av de samme som dine! :) I tillegg kan jeg nevne Naturallyella.com. Fine oppskrifter og flotte bilder.

 2. Eli Margrete Fjelde

  En til:win-food.dk/page/2/ :)

 3. Isa does it er min mest brukte kokebok. Seitan-oppskriften er to die for!

  • Enig! Isa har lært meg mye. Har en oppskrift i boka som er en ode til Isa :)

 4. Her var det noen kjente og noen nye, kult!
  Min favoritt er foodgawker, selv om det er mer et matgalleri enn en matblogg synes jeg foodgawker er kjempekult når jeg leter etter inspirasjon til å lage middag!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.