Grønne sommerruller med tofu
Middag, Tofu

Grønne sommerruller med tofu

ingen kommentarer enda

Noe av det enkleste, letteste og beste å lage til kjapp sommermiddag er sommerruller. Alt du trenger er risark, en bunke grønne ting, og noen skiver tofu for proteinalibi og tyggemotstand. Spises best rett fra fjøla.

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 15-20 min

Sommerruller er en av de tingene jeg husker veldig godt første gangen jeg spiste. Det var på en sushirestaurant i Berlin, ikke så langt fra leiligheten til min venninne Elin, hvor jeg pleide å henge med kidsa hennes etter at de var ferdig på skolen og før Elin kom hjem fra jobb. Vi bakte boller, lekte på lekeplass, spilte supermario og hadde det artig, og innimellom tok jeg med meg mat hjem derfra istedet for å lage mat når jeg kom hjem. Der hadde de sommerruller, og jeg var solgt fra første sekund. Av en eller annen grunn er det ikke så mange steder som serverer det her hjemme. Synd, men samma det – det er fryktelig lett å lage hjemme, og da blir de dessuten akkurat sånn som du vil at de skal være!

Grønne sommerruller med tofu

Jeg tipper ingen blir overraska når jeg sier at mitt favorittfyll i sommerruller er alt som er grønt, men det er faktisk helt sant. Jeg synes grønne ting er de beste tingene. Så jeg fyller mine med salat, agurk, avocado, koriander, mynte og vårløk, i tillegg til noen stekte skiver marinert tofu. De grønne tingene smaker svalt og godt av sommer, mens tofumarinaden kommer med litt sting og chilli. Et lite dryss sesamfrø, og enhver middag er en god middag, altså.

Når det kommer til rullinga har jeg begynt med litt sånn latmannsrulling. Istedet for å legge fyllet på midten og balansere alle kantene innover når de skal brettes, ruller jeg de som en liten pølse. Jeg har kjøpt slike risark som er firkantede, de legger jeg dobbelt, fyllet på i den ene enden, og ruller de tett sammen. Da blir det litt tykkere lag med rispapir som ikke revner så lett, og det går fortere å rulle. Vinn-vinn. Det går også an å kutte dem opp så de blir som maki-ruller.

Som dipsaus kan du enten blande soyasaus og sitronsaft 50/50 og blande inn litt sesamfrø, du kan lage peanøttsaus, eller du kan bruke ren soya.

Grønne sommerruller med tofu

Grønne sommerruller med tofu

8 rispapir (ikke frosne vårrullark av hvete)
2 store never grønn salat
2 vårløk
1/2 agurk
2 avocado
Koriander og/eller mynte
Ristede sesamfrø

200 gram rå tofu
2 ss soyasaus
1 ss sriracha
1 ts sesamolje
1 ts riseddik
1 ts agavenektar
1 ts nøytral olje til steking

Del tofublokken i to på langs, del de igjen i to på langs, og snitt blokkene i lange skiver. Varm opp oljen i en stekepanne, og stek tofuskivene gyldne på begge sider. Bland sammen soya, sriracha, sesamolje, riseddik og agavenektar, og hell det over tofuen de siste minuttene av steking. La det steke inn, og ta panna av plata.

Vask og skyll alle grønnsakene, og snitt det på langs alt sammen, unntatt urtene. Bløtlegg ett og ett rispapirark, brett det i to, og legg fyllet som en lang remse langs kortsiden. Rull dem tett sammen.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.