Jasså, det regner, sier du? Currygryte med kikerter og spinat, da.
Middag

Linsegryte med curry, kikerter og spinat

Nivå Enkel 12 comments

På den ene siden: UNNSKYLD MEG, hva skjedde med været? På den andre siden: Oh hello, det er grytetid igjen! Førstegryte ut: Currygryte med kikerter og spinat. 

Vegansk
Mengde: 4 porsjoner
Arbeidstid: 30-40 min

Er sommeren ferdig? Er det sant? Jeg tror ikke heeeelt på det, but then again, jeg tåler litt regn, eller plaskregn, eller at himmelen bare åpner seg som satan sjæl i tide og utide, så lenge jeg kan komme meg hjem, legge skoa til tørk på badegulvet og sette en diggdiggdigg currygryte til kok på ovnen.

Det er flere ting som er diggdiggdigg med currygryte. Jeg er ikke veldig listete av meg, men nå skal jeg jaggu prøve å lage en liste over alle tingene som er digg med currygryter. Fyll inn!

 1. Du kan lage currygryte av basically hva som helst 
 2. Du trenger ikke engang curry for å lage currygryte, så lenge du har cumin, koriander og kanskje litt chilli og gurkemeie
 3. Du kan bruke linser, kikerter, linser og kikerter, eller ingen av delene, for den saks skyld
 4. Friske tomater går like fint som bokstomater, og det ene eller det andre har vi vel alle i et eller annet skap eller skuff til enhver tid
 5. Du kan lage den med eller uten kokosmelk. Men aller helst med.
 6.  Du kan bruke opp det som finnes av klassiske grønnsaker i kjøleskapet. Blomkål, brokkoli, løk, gulrot, kålrot, potet, hallaisen.
 7. Det er bare en regel, og det er som følger: Når du først lager ei gryte, så lager du minst fire porsjoner om gangen.
Jasså, det regner, sier du? Currygryte med kikerter og spinat, da.

Ja, det var altså lista, dere. Fin, eller? Denne gangen var jeg, av alle ting, lettere inspirert av en av disse tasty-videoene som jeg så mens jeg satt i bilen og ventet på at Øystein skulle fylle kaffe på koppen sin. Det som var fint med den, var at den var ja takk begge deler når det kom til linser og kikerter. Det liker jeg! Ja til alt!

I tillegg til både linser og kikerter er det både gulrot, brokkoli og spinat oppi her, i tillegg til hvitløk, løk og ingefær, litt tørre krydder og såklart kokosmelk. Ørlite frisk koriander på toppen er godt, men ingen nødvendighet, og Øysteins dom over denne var som følger:

Det er den beste curryen jeg har smakt. Dette er vår nye faste curry.

Så. Vi har visst fått oss en ny, fast curry! Det er jo litt synd for linsegryta med kokosmelk og curry, men jeg får gjøre mitt beste for å snike den under radaren og fortsette å lage den også.

Jasså, det regner, sier du? Currygryte med kikerter og spinat, da.

Currygryte med kikerter og spinat

1 gul løk
4 hvitløksfedd
2 ss finhakket fersk ingefær
4 knallrøde tomater, evt 1/2 boks bokstomat
1 dl røde, tørre linser
1 boks ferdigkokte kikerter
2,5 dl kokosmelk

2 gulrøtter
1/2 brokkolihode
2 store never frisk spinat
1 dl vann
2 ts cumin
2 ts malt koriander
1 ts gurkemeie
1 ts chilliflak
1 ts salt
1 ss kokosolje eller nøytral olje
1/2 lime

Okei!

Først: Finhakk løken (så mye du gidder), hvitløk og løk. Varm opp kokosolja på medium varme i en tykkbunnet gryte, og start med løken og en klype salt. Når den har blitt gylden, ha oppi hvitløk og ingefær, samt cumin, koriander og gurkemeie. Chilli også – men start gjerne med halvparten. La det surre seg godt sammen i noen minutter.

Så: Grovhakk tomatene, og ha de oppi gryta sammen med 1 dl vann, 1 dl tørre røde linser og kokosmelka (obs! det er 2,5 dl, ikke en hel vanlig boks). Rør rundt, og la det småkoke under lokk i 10 minutter.

Deretter: Snitt gulrøttene i tynne skiver, riv buketten i mindre biter og skyll kikertene og spinaten. Ha alt samma oppi gryta, rør rundt, og sett på lokk. Om det ser ut som det er for tørt, ha oppi litt mer vann, men både grønnsakene og at det koker under lokk tilfører fuktighet. Det skal jo ikke bli suppe heller! La det koke i 10 minutter til, og så har du ferdig gryte. Smak til med chilli og salt, og skvis en halv lime over til slutt.

12 Comments

 1. Denne gleder jeg meg til å prøve meg på!

 2. Nam. Fristet veldig på denne kalde dagen..

 3. Cynthia

  Spiste nettopp til middag, 3 små barn som blåste men spiste uten stopp. Ny familiefavoritt , takk for herlig oppskrift!

 4. Beduinmor

  Så lett og moro. Lagde den uten ingefær eller spinat, men hadde neper (!), gulrot, brokkoli. Det ble tipp topp superdigg og alle hjerter gledet seg. Jeg syns du skal døpe denne “Anything goes”, for jeg tror det blir godt uansett hva en putter oppi (innenfor rimelighetens grenser da..!).

  • Ja, gryter som denne er virkelig takknemlige! Med en gode base og gode krydder kan det meste bli godt oppi. Fin måte å bruke opp grønnsakrester på :) Godt å høre at den falt i smak, og at det funka bra med neper!

 5. Er det spiskummin eller kummin-frø? :)

 6. Marius Einarsson

  Curry uten karri?

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.