Vegansk julefestival!

Siste helgen i november er det duket for vegansk julefestival – og nei, det er ikke for tidlig å sette av helgen! Gjør det med en gang, for dette tror jeg blir himla fint. Og for deg med barn: Jeg har fått lov til å avsløre en kul nyhet!

Jeg brukte store deler av tenåra og tjueåra på å være frivillig. Jeg var frivillig på en haug musikkfestivaler, jeg serietappa øl som en gudinne i flere år på Øya, og jeg har vært særdeles aktiv som frivillig på Det Norske Studentersamfund gjennom hele studietiden, i tillegg til å være i redaksjonen til litteraturtidskriftet Bøygen og arrangementredaksjonen til Litteratur på Blå.

Det å jobbe frivillig er noe av det smarteste, fineste og beste jeg har gjort. Ikke bare lærer man utrolig mye om både hvordan samfunnet, organisasjoner, bedrifter, samfunnet og en selv fungerer. Det aller beste er alle menneskene man treffer. Som man jobber sammen med mot felles mål, i timer etter timer, uten å få betalt i noe annet enn arbeidsglede, fest, lærdom og ikke minst et uvurderlig nettverk. Jeg har alltid tenkt, og ment, at menneskene jeg ble kjent med gjennom alle mine frivillige aktiviteter er noen av de fineste folka jeg har noensinne har møtt. Det er noe med det å ønske å jobbe for noe uten å sitte igjen med en eneste krone. Gjøre noe for andre. Se resultatene. Bygge. Utvikle. Få ansvar! Herregud, for en drømmepakke.

Vegansk Julefestival

I det norske vegetar- og veganmiljøet er det en rekke ildsjeler som jobber frivillig for å formidle og engasjere omverdenen sin i deres oppriktige og ektefølte prosjekt: Å få både små og store til å se på grønn mat som god, miljøvennlig og fullverdig. Det berømmer jeg med hele meg. En av disse ildsjelene er Thomas Hvål Olsen, som står bak Vegansk Julefestival.

Julefestivalen handler selvfølgelig om jul. Om julemat. Og det synes jeg er så fint. Noe av det jeg har snakket mest om i alle årene som vegetarianer, er hvordan vi spiser i jula. Det har jeg blant annet skrevet om her. En av mine evige mantraer er nemlig at julen handler om det vi gjør den til sammen med menneskene våre, ikke at det ligger ribbe på tallerkenen.

Jeg skal holde kurs!

Vegansk julefestival så dagens lys i fjor, og det var så stappfullt at de i år både flytter og dobler antall dager. Og hverdagens lille karmagleder vil ha det til at festivalen i år er på det stedet jeg har brukt flest frivillige døgn: Chateau Neuf. Det er hyggelige priser med enda hyggeligere rabatter for studenter, masse kurs og foredrag – blant annet har jeg fått lov til å holde et matkurs! Jeg holder på akkurat nå å pønske ut hva jeg skal lage sammen med de som kommer. Det er lov å komme med ønsker!

Eget rom for barn

Jeg vet at det er mange som leser Bonanza som har barn, og som stadig vekk kommenterer at barna liker maten herfra. Det gjør meg så utrolig glad – både at det finnes foreldre som gir barna grønn mat og barn som liker grønn mat. På årets julefestival blir det et helt eget rom til barna, med aktiviteter og kokkekurs spesialtilpasset dem! Kanskje kommer nissen også?

Vegansk julefestival skjer altså på Chateau Neuf siste helgen i november, 26. – 27., for å være mer eksakt. Les mer om festivalen her, og følg dem gjerne på facebook. Her er en liten videosnutt fra fjorårets festival. Fint, ikke sant?

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Takk for superfint innlegg! :) Gleder meg så innmari til årets festival!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.