Fem gode middager du fint kan fryse ned

Jeg elsker å følge med på hva dere som leser bloggen faktisk leser, og i det siste er det mange som har lest innlegget fra i fjor, omtrent på denne tiden, som heter syv sunne middager som er fine å fryse ned. Jeg tar det som et hint, og lager et til!

Aller først må det vel innrømmes at vårt hjem ikke akkurat er har en fryser full av ferdige middagretter. Det er visst ikke sånn vi er, dog med noen evige unntak. Vi fryser riktignok ned rester, og de blir spist opp, men stort sett er faktisk vår fryser full av frossen tofu, tomatsaus, bananer og bær. Og noen ganger brød. Det er heldigvis ikke det samme som at jeg ikke kan klare å gi noen tips om oppskrifter herfra som er fine å fryse ned – for det meste kan faktisk fryses ned! Og nå som hverdagen er her igjen, skoledagen er her igjen, studenttilværelsen er on a roll.. Ta deg en søndag, lag et par batcher, og sleng det i frysern.

Currygryte med kikerter og spinat

Ingen tvil her. Denne currygryta hadde, om vi hadde vært et middag-i-fryseren-hjem, vært vår faste middag i fryseren. Lett å lage et lass av. Uproblematisk å fryse ned. Rett i gryta, kok opp, fiks ferdig. Blir knapt oppvask, gitt!

Jasså, det regner, sier du? Currygryte med kikerter og spinat, da.

Marcellas pasta bolognese

Pastamiddager er sjeldent feil, men å bruke halvannen time på å lage sausen, det kan ofte være feil. Heldigvis er det himla lett å lage veldig mange porsjoner av bolognese samtidig, sånn at du kan spise litt og fryse resten i porsjonspakker. Med fire-fem dl saus i en pakke har du middag til to. Kok pasta og varm opp sausen i ei lita gryta på sia. Bam.

SAMSUNG CSC

Hagens kålburgere

Kålburgern er like lett å lage som den er å like, og det er vel knapt noe som er lettere å dra ut av fryseren enn et par burgers? Spis dem som nettopp burger, i wrap, på skiva, i et salatblad, i et kålblad, for den saks skyld.

Kålburger fra Mat fra Hagen er god mat. Skikkelig god mat.

Indisk linsegryte

Det er noe med de grytene altså, de er utrolig greie å ha med å gjøre i fryseren! Denne indiske linsegryta er intet unntak, og denne kan du lage som en base. Når du varmer den opp smekker du bare oppi det du har av grønnsaker som ligger og visner avgårde i bunnen av kjøleskapet, og plutselig lager du ny gryte hver eneste gang du tar den ut av fryseren. Fint vel?

Indisk linsegryte med ristet kokos på toppen - heeello! Vegansk er den også.

Vårruller

Once you go homemade, you never go frysedisk, for å si det sånn. Disse er det jo umulig å bare lage en håndfull av, for det blir så gøy å rulle at man bare står der og glemmer seg bort og plutselig har man rulla femti vårruller. Ups. Fint for fryseren.

Lag dine egne vårruller, med masse grønnsaker og chilli!

 

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Gunnhild

    Den currygryten ser veldig god ut! Men er det ikke sånn at man skal være forsiktig med å varme opp spinat flere ganger? http://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/gronnsaker_frukt_og_bar/er_det_riktig_at_spinat_ikke_bor_varmes_opp_flere_ganger

    • Jo, forsåvidt sant det. Men den skal bare vendes inn første gangen. Kan evt unnlate spinat om den lages for fryseren, og ha det i når den varmes opp. Ikke noe problem. :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.