Blogg

Mari har skrevet bok, og den lever opp til tittelen sin – sykt godt!

1 comment

Mari driver en av landets største, om ikke den største, veganblogger. Hun har holdt på lenge, hun veit hva hun driver med, og hun hjelper et helt lite land med å spise mindre animalsk uten å skorte på noe som er digg. Nå er boka her!

Foto: Mari Hult. Bok og kattepus!

Denne posten er forsåvidt sponset, all den tid Mari sendte meg boka si, men hun har vitterlig ikke betalt meg ei krone for å si noe som helst om den. Så da har vi det på rene!

Tilfeldighetene ville det slik at Mari, som driver vegetarbloggen.no, og jeg skulle gi ut bok samtidig nå i september. Flere har spurt meg om jeg ikke synes det er litt skummelt at vi slipper bøkene våre med bare et par ukers mellomrom, men jeg tenker snarere på det som at vi har da virkelig kommet et godt stykke på vei her på berget, når vi kan gi ut to grønne kokebøker på en og samme måned. Det synes jeg er skikkelig kult – og ikke minst på tide!

Men! Denne posten handler om boka til Mari, ikke om boka mi. Boka til Mari heter Sykt godt, og er gitt ut på Frisk Forlag. Boka er på hele 300-og-noe sider, er delt inn i fire pedagogiske steg som du kan følge uansett om du er nybegynner eller dreven, den er proppfull av store, fine bilder, og er veldig Mari-sk, akkurat sånn som bloggen hennes er. Jeg synes det er så utrolig fint når folk som bloggere lager bok, og det er en tydelig kobling mellom bloggen og boka.

Bloggene tillater jo at vi blir kjent med mennesket bak, og jeg blir glad når Mari er synlig i boka si også, med gjenkjennelig språk, bilder, referanser til venner og omgivelser jeg kjenner igjen fra bloggen, kattepusen og Stavanger-området. Hjemme hos Mari, rett og slett, for dette er Mari sin bok. Og snakker om Stavanger og Mari-sk, her er det mye fint fra Figgjo, en av mine favorittprodusenter av keramikk! Jeg elsker slike detaljer i kokebøker, og jeg elsker bildene fra områdene rundt Stavanger, de er ordentlig fine.

Sykt godt veileder Mari leseren med stø hånd og tydelig kunnskap leseren gjennom hverdagen og livet som veganer. Det er ikke noe problem å lage luksusmiddag med oppskrifter som blomkål cashew korma, frokosten er aldri kjedelig med frokostmuffins og eltefrie rundstykker, og kaker, hallais, vi har ikke kalt Mari dronninga av veganske kaker i årevis uten grunn, det er klart det er kaker her! Det blir både cupcakes, marsipankake og ikke minst bollefoccaciamuffins, en hybrid jeg er skikkelig spent på å teste ut!

I tillegg har boka to appendiks, hvor Mari leverer veganske versjoner av rekkene med animalske produkter mange er vant til å bruke, som majones, rømme, fløte, krem og smør. Uansett hva du måtte lure på, Mari har svaret i boka si. Nøye utprøvd, testa og retesta, så det er ingen tvil om at dette funker.

Til helgen kommer Mari til den riktige (høhø) siden av landet, og da har jeg tenkt til å ta henne med meg ut på en finkaffe og se om vi ikke skal finne på noe sprell sammen. Fingers crossed!

Du kan lese mer om boka her, og den kan bestilles herfra.

One Comment

  1. jeg skal garantert ha bøkene til dere begge :D

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.