Kjapp middag med verdens beste svartkål = spaghetti med svartkål og pinjekjerner!
Middag

Spaghetti med svartkål og pinjekjerner

1 comment

Oh god, jeg har så dårlig samvittighet for at jeg ikke har publisert nesten noenting de siste ukene! Unnskyld! Her er spaghetti med svartkål og pinjekjerner som unnskyldningsoppskrift.

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 20 min

Noen perioder er mer hektiske enn andre, og jeg har hatt en sånn en i det siste. Jeg innser også at jeg har sett det mer enn en gang i det siste, men sånn er det! Sånn er livet med jobb, mennesker, familie, bok og blogg, og noen ganger prioriteres alle disse tingene i omtrent den rekkefølgen. Flaks for meg at jeg elsker både jobb, menneskene mine, familien min, bokprosjektet og blogginga.

I sånne perioder er det ikke bare vanskelig å finne tid til å blogge, det er også vanskelig å finne tid til å lage noe særlig mat. Spesielt når jeg er alene hjemme og ikke har en kjærast som hjelper til med absolutt alt. Da blir det ofte pasta, og en av kveldene i løpet av de siste ukene ble det pasta med svartkål og pinjekjerner.

Svartkål <3

Svartkål er den kule fettern til grønnkål, som jeg jo har skrevet om i hytt og pine i flere år. Jeg elsker grønnkål, men jeg elsker kanskje svartkål enda mer. Den er lettere å håndtere fordi den er flatere, og fordi bladene er tykkere blir de ikke like porøse som grønnkål når den bakes i ovn. Det er svartkål-sesong akkurat nå, men om du ikke finner svartkål, bruker du naturligvis grønnkål og akkurat samme fremgangsmåte, men kanskje med litt kortere tid i ovnen.

Noen av dere fulgte kanskje med da jeg lagde denne middagen live på instagram stories, hvor jeg ikke ble helt enig med meg selv om hvorfor jeg foretrekker å bruke vanlig spaghetti eller den ørlite tykkere varianten linguine, men ikke helt ut til tagliatelle eller pappardelle. Siden da har jeg tenkt over saken, og bestemt meg for at det er fordi det er en oljebasert saus, og da blir det for mye med tagliatelle eller pappardelle. Jeg tenker også at jeg skal prøve å skrive et blogginnlegg om akkurat det der med hvilken pastatype til hvilken rett, sterkt inspirert av min kjære Marcella. Så: Spaghetti eller linguine er det du vil gå for her.

Det kan også være godt å toppe med en eller annen form for ost, vegansk eller vanlig, alt ettersom hva du foretrekker, eller du kan bruke et par spiseskjeer Not Parmesan som ristes i tørr panne sammen med pinjekjernene – det er min favoritt. Dette er også en slik type oppskrift hvor alle mengder av absolutt alt er fullstendig opp til deg – egentlig en oppskriftsløs oppskrift. Mine anslag er derfor fullstendig ca, og om du for eksempel eeeeelsker hvitløk kjører du på med mengden du veit passer for akkurat deg.

Kjapp middag med verdens beste svartkål = spaghetti med svartkål og pinjekjerner!

Spaghetti med svartkål og pinjekjerner

200-250 gram spaghetti eller linguine
1 pakke / 10 blader svartkål eller grønnkål (halve mengden, isåfall)
4-5 fedd hvitløk
1/2 – 1 rød chilli
Rista pinjekjerner
Olivenolje
Salt og pepper

Start med å skru på ovnen på 175-ish grader, gjerne på varmluft. Vask kålen, og snitt vekk de grove stilkene. Kutt bladene deretter i mindre biter, omtrent 1×1 cm eller enda mindre. Bland inn noen dråper olivenolje, de skal ikke svømme. Strø over litt salt, og bre det utover et bakebrett med bakepapir, og sett det midt i ovnen. La det bli sprøtt, men ikke svidd – følg med, følg med!

Finn frem en god tykkbunnet gryte i mellomtiden, og kok opp vann til pastaen. Ha salt i vannet når det koker, og kok spaghettien al dente. Hell av vannet, og la pastaen vente i dørslaget, gjerne med noen dråper olivenolje. Rist pinjekjerner og eventuelt Not Parm i stekepanne.

Ha gryta tilbake på varmen, og ha oppi finhakket hvitløk, finhakket chilli og en god klunk olivenolje samtidig. Oljen skal ikke varmes opp for hvitløken går oppi, da risikerer du mye lettere brent hvitløk, og det vil du ikke ha her. Dette skal få surre  i bare to-tre minutter til det lukter dødsdigg, og så har du pastaen tilbake i gryta. Rør godt så den smaksatte oljen blander seg godt med spaghettien, og ha deretter over den ristede svartkålen og pinjekjernene.

One Comment

  1. Pingback: 10 favoritter: Pastaoppskrifter • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.