Jeg lanserer månedens matutfordring, og første utfordring er ingen ringere enn: Bete!

Gjennom sommeren har jeg pønsket på noe. En slags utfordring. Et slags kollektiv. Å få nye utfordringer og nye impulser fra andre matbloggere, og ikke minst: Gjøre det lettere for dere blogglesere å finne nye og spennende ting!

Og dermed var månedens matutfordring født. Jeg har spurt en god bunke av norske matbloggere om de har lyst til å være med, og det har de sagt at de er, så nå håper jeg virkelig, og krysser fingre og tær, for at alle som har sagt at dette er kult slenger seg med! For dette er nemlig tenkt som en stafett: Denne måneden er det jeg som har et tema som andre poster oppskrifter om, og neste måned er det noen andre. Underveis skal vi følge med etter beste evne, og dele lenker til andre bloggere som vi synes gjør spennende ting som kan være interessante for leserne våre.

Synes dere det høres kult ut?

September er jo den første høstmåneden vår, og på mange måter synes jeg det er den mest spennende råvaresesongen. Det bokstavelig talt flommer over av de staute rotgrønnsakene, og derfor ville jeg la det aller første tema i månedens matutfordring være beter. Røde beter, gule beter, polkabeter, bladbeter. I alle slags former, brukt i all slags mat, i alle slags dietter og kosthold, kanskje til og med i ei kake eller to! Forhåpentligvis kan vi alle inspirere hverandre og løfte hverandre frem. Jeg synes nemlig å gi kred og å heie på andre er det noe av det kuleste å gjøre.

Jeg er jo med på utfordringen selv også, så i dette lanseringsinnlegget løfter jeg opp noen tidligere oppskrifter med rødbeter. Et par av disse er faktisk også med i boka, om enn i en littegrann annerledes form.

Er du blogger? Sleng deg med, og legg en lenke hit så leserne dine får fulgt med i svingene! Vi bruker hashtag #oppskriftsutfordringen og @’er den som har stafettpinnen i inneværende måned. Altså meg, i denne oppstartsmåneden.

Er du leser? Oppfordre andre matbloggere til å slenge seg med, og følg med på både blogger og instagram! Vi håper du blir inspirert!

Quinoasalat med rå rødbete

Rå bete er bedre enn man skulle tro! Om de kuttes i syltynne skiver og legges i isvann, blir de knasende sprø og friske som fy. Sammen med noen bakte grønnsaker, spinat og quinoa er dette en skikkelig digg høstsalat.

Friske grønnsaker blir den beste salaten!

Borstsj

Rødbetesuppe eller rødbetegryte er jo en klassiker, men jeg jobba lenge med å teste ut ulike oppskrifter før jeg fant en som virkelig falt i smak. På de sureste vinterkveldene er det denne som holder varmen i meg.

Har du prøvd rødbetesuppe? Det er den perfekte vintersuppa, og den smaker like mye som den er fargesterk!

Linsegryte med kikerter og mangold

Mangold er en bladbete. Er det ikke kult at betefamilien både rommer røtter og blader? Bladbeter kan være litt vanskelig å få tak i, men om du gjør det, er det en veldig spennende grønnsak! Bladene kan brukes omtrent på samme måte som spinat, og stilkene kan du faktisk sylte. Tidligere denne uka lagde jeg linsegryte med kikerter og mangold.

Jaja, dere.. Da er høsten her, da? Ikke noe annet enn å gjøre enn å røre sammen en diger linsegryte med kikerter og grønnsaker, da!

Salat med rødbeter og karamelliserte valnøtter

Sammen med frisk salat, søte nøtter og en mild ost, om du spiser ost, blir de litt nøttete, jordete rødbetene balansert helt perfekt. Denne salaten er topp som en forrett, eller som en lunsj – eller som en middag, trossalt.

En spennende, og kjempeenkel, salat! Rødbeter, chevre og karamelliserte valnøtter er alt du trenger.

Det var mine innledende rødbeteoppskrifter, så nå er jeg utrolig spent på hva mine matbloggerkollegas følger opp med – og på hva jeg skal finne på selv, av de lekre rødbetene jeg plukket med meg hjem fra butikken i dag. Hva skal du lage?

← Previous post

Next post →

6 Comments

  1. Jeg har lyst til å si at jeg er med, men tror ikke om jeg helt forsto hva man egentlig skal gjøre?

  2. Nei, jeg må sove, blir bare sulten av dette her. NAM!

  3. Jeg er kjempemed!! Jeg har sett lignende utfordringer på engelske og franske blogger og alltid tenkt at det hadde vært gøy å få til i Norge! Youhou! Nå må jeg bare finne noe kult å lage med beter…

    • Herlig! Inspirasjonen min til å starte den er definitivt fra utlandet. De er så flinke til å gjøre ting sammen og løfte hverandre!

  4. Ah, har savnet slik etter at Matbloggsentralen forsvant! Beter er jo nydelig, og da mener jeg at de ser faktisk enda bedre ut enn de smaker… hihi. Får vel hive meg med etterhvert :-)

    • Ja, ikke sant? Jeg har også savnet det, og så tenkte jeg at vi kan jo like fint utfordre hverandre. Hiv deg med! Gøy!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.