Trenger du en rask, sunn og digg middag som kan spises med henda? Wrap med tofu og srirachakrem er løsningen. Alltid.
Middag, Tofu

Superkjapp wrap med tofu og srirachakrem

2 comments

Jøsseball. Det kan ikke bare være meg som har mange prosjekter på gang for tiden? Når tiden ikke strekker helt til, går jeg for wrap, ofte med tofu, og helst med srirachakrem.

En av mytene jeg vil til livs med både bloggen og bokprosjektet mitt, er at vegetarmat tar lang tid å lage. Av en eller annen grunn har det blitt et gjengs argument, jeg kunne aldri vært vegetarianer, det har jeg ikke tid til. Det er et argument jeg, om jeg skal være helt ærlig, synes er et ordentlig tullete argument. Hvem har sagt at veggismat tar lenger tid å lage enn kjøttmat? Ingen noensinne, thats who.

Og derfor er det jo ekstra synd at det er blitt en etablert myte. Jeg vil den til livs! Nå har jeg ikke telt og regnet på det, men jeg er sikker på at minst halvparten av middagsoppskriftene her på Bonanza tar mellom 20 og 30 minutter å lage. Rett og slett fordi det er sånn min hverdag er, de lange timene på kjøkkenet, som jeg synes er utrolig digg, blir ofte forbeholdt helgene. Jeg, som så mange andre, kommer heseblesende hjem etter lange dager på jobb, med aktiviteter, venner, gjøremål og greier. 

Noen ganger må det ta enda kortere tid. Helst 10 minutter, eller enda mindre. Da blir det wraps. Jeg bruker ofte lavash, de flate lefsebrødene du får kjøpt på grønnsaksbutikker, eller helt vanlige tortillalefser eller speltlomper. Alt funker, så lenge det kan brettes! Noen ganger varmer jeg de raskt i tørr panne, og andre ganger ikke. Fyllet kan selvfølgelig varieres ettersom hva du har, men dette er en av mine favorittkombinasjoner.

Trenger du en rask, sunn og digg middag som kan spises med henda? Wrap med tofu og srirachakrem er løsningen. Alltid.

Superkjapp wrap med tofu og srirachakrem

Lefser i det antallet wraps du vil spise
Grønn salat
Avocado, agurk, tomat – det du vil ha
1 pakke naturell tofu
Soyasaus
Sriracha
Krembase: Enten cashewkrem, sour supreme, rømme, eller annen lignende naturell rømme- eller majonesbase
Nøytral olje til steking

Åpne tofuen og kutt den i 1 cm tykke skiver mens en teskje-ish olje varmes opp i en stekepanne. Stek skivene tre-fire minutter på hver side til de er gyldne, og risle soyasaus over. Rist på panna eller flytt bitene raskt rundt etter at soyaen har kommet oppi.

Mens tofuen steker blander du inn ønsket mengde i krembasen din. Jeg har ofte cashewkrem stående, hvis jeg ikke har det, bruker jeg tofuttis sour supreme. Sriracha tar ofte over smaken, så det er ikke så farlig hva du har i basen her.

Legg lefsene på tallerken, legg på salat og grønnsaker, stekt tofu og cashewkrem over til slutt. Brett over, og dig in. 

2 Comments

  1. Pingback: 10 favoritter: Oppskrifter med tofu • Green Bonanza

  2. Pingback: Tasty Wednesday: Tofu wraps

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.