Har du lyst på sjokolademelk, men uten kumelk og uten sukker? Går fint, det! Her er hjemmelaget sjokolademelk av mandel to the rescue.
Drikke

Hjemmelaget mandelsjokolademelk

1 comment

Jada, du kan såklart blande ut ferdigkjøpt melk med ferdigkjøpt sjokoladepulver. Men hva om du ikke vil det, hva gjør man da da? Fikser selv, såklart.

Vegansk
Mengde: 1 liter ferdig sjokolademelk
Arbeidstid: 10 min + bløtlegging

Det er ingenting i veien for å drikke sjokolademelk i hytt og pine, om den ikke inneholder et lass med sukker. Det er hvertfall min holdning, og hvis vi skal si det som er: Hvem har vel ikke et veldig nostalgisk lengselsforhold tilknyttet det å drikke sjokolademelk? Oboy-pakka som til finfrokostene får lov til å komme frem på kjøkkenet, en mamma eller pappa som sier det holder med to teskjeer i det melkeglasset der, og du selv som sniker deg til en tredje eller fjerde eller til og med femte teskje oppi det samme glasset så fort de snur seg vekk for å konsentrere seg om søstra di som leker litt for heftig med maten. Det var følelsen av lykke, det. Det kan ikke bare være meg?

Har du lyst på sjokolademelk, men uten kumelk og uten sukker? Går fint, det! Her er hjemmelaget sjokolademelk av mandel to the rescue.

Det er bare det at den teskjeen med Oboy inneholder bare 8% kakao. Resten er faktisk først og fremst sukker. Spør du meg, den voksne varianten, er det ganske krise. Åtte prosent!

Det trenger selvfølgelig ikke være ren kakao, men det kan heller ikke være primært raffinert sukker og fett. Det går ikke. Det finnes heldigvis flere måter å lage det på selv, og dette er en av dem. Her lager jeg absolutt alt fra bunnen av, med hjemmelaget mandelmelk og hele pakka. Når disse ingrediensene kjøres i blenderen sammen får du en dødsdigg kakaopulp etterpå, som du kan bake kake på (det kommer en oppskrift på det senere også), eller du kan slenge det i en bolledeig for litt sunnere boller.

Denne sjokolademelka smaker på ingen måte like søtt som Oboy, det er heller ikke meninga, men du kan justere mengden søtning ettersom hvilken gane som skal drikke den. Du kan også prøve deg frem med ulike typer søtning alt ettersom hva du liker smaken av best: Agavenektar, lønnesirup, honning (hvis du spiser det), kokosblomstsukker, kokossirup – mulighetene er mange!  Du kan også varme den opp i kjele (uten at den koker) for en kopp varm kakao.

Har du lyst på sjokolademelk, men uten kumelk og uten sukker? Går fint, det! Her er hjemmelaget sjokolademelk av mandel to the rescue.

Hjemmelaget mandelsjokolademelk

5 dl rå mandler
1 liter vann
5-10 saftige dadler, evt daddelsirup eller lønnesirup
2-4 ss råkakao eller 100% bakekakao
Havsalt

I denne oppskriften er det dessverre litt vanskelig å si nøyaktige mål på søtning og kakao, for det vil variere ettersom hva du bruker og hvor søtt og kraftig du vil ha smaken. Det er bedre å starte med litt og øke mengden i blenderen etterhvert, det er ikke for sent å legge til mer smak helt frem til du skal helle blandingen gjennom nøtteposen.

Mandlene må få ligge i bløtt i ett døgn i forkant. Hell av vannet, og ha mandlene over i blenderen sammen med en liter friskt vann, dadler uten sten, råkakao og en klype havsalt. Kjør det til det er finmalt, og begynn å smak deg frem, spesielt med dadler og kakao, og også salt.

Hell blandingen gjennom en nøttepose, og klem ut all væsken. Ha det over på rene glassflasker, og la de stå kaldt. Brukes i løpet av 3-5 dager.

 

 

One Comment

  1. Nam! Jeg synes den eneste virkelig gode sjokolademelken er den fra YT. Jeg liker kakaosmak :D Denne så kjempegod ut!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.