Enhver dag som starter med en blåbær- og nøttesmoothie er en god dag.
Drikke

Blåbærsmoothie med nøttesmak

Nivå Enkel ingen kommentarer enda

Hva? Blåbær og nøtter? Ja, såklart. Og se på den fargen da, dere? Å starte dagen med blåbærsmoothie er aldri feil.

Det er en stund siden jeg har postet smoothieoppskrift på siden her nå. Smoothiefrokoster går litt i bølgedaler her i heimen. Noen ganger er det hver eneste morgen, andre ganger er det en helgeting, og innimellom er det ikke smoothie i det hele tatt.

Men! Når vi først vil ha smoothie, er det sjeldent vi ikke har noe å lage den av. Frosne bær og frossen frukt i fryseren er en fast ting her i huset. Spesielt bananer deles i to og legges i fryseren, vi har alltid en pose med en eller annen type bær, og en juice eller melkebase av noe slag lar seg stort sett oppdrive. Denne gangen hadde vi luksusen over all luksus liggende: Egenplukka blåbær.

Egenplukka blåbær er virkelig noe helt annet enn de du får kjøpt på butikken, de som er store og matte og lyse inni. De er gode, men de smaker ikke blåbær sånn som blåbær fra marka skal smake, om du spør meg. Erfaringsmessig er frosne blåbær bedre enn de friske, så om du ikke har egenplukka, gå for frosne.

I denne er det kombinasjonen blåbær og nøttesmør som er stjerna. Det kan kanskje høres uvant ut, men bær og nøtter er himmelsk sammen, uansett om det er i sin opprinnelige form eller smæsja sammen i en smoothie. Du kan bruke det nøttesmøret du liker best – vi går ofte for mandelsmør eller peanøttsmør.

Enhver dag som starter med en blåbær- og nøttesmoothie er en god dag.

Blåbærsmoothie med nøttesmak

1 frossen banan
3,5 dl frosne blåbær (helst de fra norske skoger)
1 ss daddelsirup eller annen søtning
2,5 dl soya- eller annen plantemelk
2 ss nøttesmør (feks mandel eller peanøtt)

Kjør alt i en blender. Juster konsistensen med plantemelk, og smak til med blåbær og nøttesmør.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.