Akk, som jeg elsker potet! Ikke bare har den en egen plass i mitt hjerte, den har også en egen plass i boka, og nå, i runde to av matbloggernes oppskriftsutfordring, skal den jaggu vies ekstra mye plass her på bloggen også.

Som dere kanskje fikk med dere tok jeg initiativ til å starte matbloggernes oppskriftsutfordring for en måned siden. Det gikk skikkelig bra, det har vært topp stemning, folk melder om at de har kommet over nye favoritter de ikke visste om fra før, og jeg vet hvertfall at jeg for min del har fått utrolig mye inspirasjon fra de andre! Og ikke minst – i detta lille landet vårt synes jeg det er utrolig fint at de som driver med det samme, drar lasset litt sammen istedet for å knive om oppmerksomhet. Jeg er nemlig helt sikker på at man kommer lenger på den måten, alle som en.

Denne måneden er det Ina som driver Mat på Bordet som holder i utfordringen, og hun har tilfeldigvis valgt det tema som var min runner-up for bete: Potet! Du kan følge med på #oppskriftsutfordringen på instagram, og denne gangen kommer vi også til å live opp igjen Facebooksiden til Matbloggsentralen.

Ai, som jeg elsker potet.

Uansett. Jeg skal lage både en og to oppskrifter til utfordringen, men først tenkte jeg å gjøre som jeg gjorde sist, starte med en samlepost. Det er trossalt en god bunke oppskrifter med potet her fra før. Foråsiresånn. Noen av disse er også blant de mest leste på bloggen. Og! Om du har en ønskepotetoppskrift, bring it. Jeg tar utfordringen.

(PS. I min bok (både bokstavelig og ikke bokstavelig) går søtpotet under potet, så de inkluderes!)

Perfekte ovnsbakte poteter

Oppskrifter med potet

Perfekte ovnsbakte poteter
Chillibakte poteter med srirachamajones
Veganske fløtegratinerte poteter med urter og hvitløk
Ovnsbakte poteter med urter og sitron
Potetsuppe med kantarell og mandler
Grønnsakssuppe med potet
Bakte rotgrønnsaker i gurkemeie- og sitronkraft
Lunsjkaker av grønnsaker og kikerter
Pizza med hvit saus, potet og pinjekjerner
Mormors potetlefser
Vegetarisk moussaka

Poteter, olivenolje, smør, urter, sitron, stekeovn - perfeksjon.

Oppskrifter med søtpotet

Krydderbakte søtpoteter med guacamole
Linsegryte med ovnsbakte søtpoteter
Enchiladas med søtpotetfyll og gresskarstrø
Chilli sin carne
Wrap med bakte grønnsaker og nachochips
Gardeners Pie (både potet og søtpotet!)
Tacosalat med søtpotet, guacamole og limesaus

For de dagene du har lyst på noe skikkelig digg uten å bruke lang tid på det.