De dagene det er vanskelig å vite hva man skal spise: Spis spaghetti med pesto.
Middag

Pasta med pesto og rosenkål

1 comment

Noe av det beste jeg vet, er når jeg blir umiddelbart inspirert til å lage noe jeg ikke har spist på en stund. Denne gangen: Pasta med pesto!

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Tid: 15 min

Dagen er onsdag, jobbdagen har vært rimelig hektisk, torsdagen skal sekken pakkes og rumpa skal settes på toget retning fjellet, det er lite råvarer hjemme i kjøleskapet fordi vi knapt har vært hjemme siden forrige helg på hytta, kjæresten må jobbe hele kvelden… Hva gjør man egentlig?

Noen ganger er internett en gave til menneskeheten. Eller ganske ofte, men spesielt i dag. Fordi i en av mine favorittgrupper på facebook, Hva slags veganmat spiser du i dag?, hadde nettopp Øydis, ei innmari kul dame, nettopp postet bilde av en bolle spaghetti med pesto med teksten er det noe som er bedre enn spaghetti med pesto?

Svaret på det er selvfølgelig nei. Nei, det er ingenting som er bedre enn en bolle spaghetti med pesto. Og det må være spaghetti, spaghetti og pesto er sin helt egen greie (det minner meg på at jeg skal skrive et innlegg om ulike typer pasta. Minn meg på det, er dere snille). Og fordi jeg har feire-kjæresten-min-uke, som takk for alt han har tatt ansvar for av alt som er vårt felles, i tillegg til å sørge for at jeg får i meg mat og drikke og søvn og har rene klær å ha på meg, nå mens de mest hektiske ukene rundt boklanseringa har vært, tenkte jeg at det var på tide med luksus-pasta med luksus-pesto. Jepp. There is such a thing.

De dagene det er vanskelig å vite hva man skal spise: Spis spaghetti med pesto.

Det er nemlig en ny favorittbutikk in town, Smak av Italia. Dette er for ordens skyld ikke et betalt samarbeid, den nyeste butikken deres på Vulkan ligger rett ved jobben min, og jeg har gått storøyd forbi et par ganger før jeg gikk enda mer storøyd inn. De importerer fantastiske varer fra Italia, pasta i alle former og farger, uendelige varianter pesto, tomatsaus, tapenader, brød, krydderblandinger, mørk sjokolade i pent papir… You get the drill. Jeg skulle bare innom for å se om jeg fant en fin pasta og en fin pesto. Det fant jeg. Jeg fant også en fin pasta nummer to, en fin pose risotto, en fin pose polenta, to fine sjokolader, en fin krukke med grønne oliven.. Og så fikk jeg et fint kundekort fordi jeg la igjen over 150 kroner. Lett.

De dagene det er vanskelig å vite hva man skal spise: Spis spaghetti med pesto.

Vel hjemme hadde jeg også en halv pose rosenkål i kjøleskapet, og som vi alle vet, jeg elsker rosenkål, så det ble pasta med rosenkål, pesto og ristede pinjekjerner. Heeeello.

Du kan selvfølgelig lage din egen pesto, eller bruke en annen fra glass, og bruke akkurat den pastaen du vil. Jeg brukte spaghetti, den fra denne butikken er litt tykkere enn den på vanlige matbutikker, men det har ikke noe å si. Meeen, som dere vet: Min tommelfingerregel er jo færre råvarer, jo høyere kvalitet på hver og en av dem.

De dagene det er vanskelig å vite hva man skal spise: Spis spaghetti med pesto.

Pasta med pesto og rosenkål

250 gram god spaghetti
4 ts god pesto
2 ss tørristede pinjekjerner
2-3 håndfull frisk rosenkål
1 ts olivenolje
Salt og pepper

Dette går fort. Snitt rosenkålen i to, rens vekk det ytterste skallet om det er stygt. Legg dem på et bakepapir med bakebrett, risle over olivenolje, bland godt, strø over litt salt. Sett på varmluft på 200 grader i 10 minutter.

Kok opp vann til pastaen, salt det godt, ha i pasta. Kok til den er al dente. Hell av vann, hold igjen et par spiseskjeer. Rør inn pestoen i pastaen, bland inn rosenkål og ristede pinjekjerner, og ha litt frisk pepper og en klype salt på toppen.

Ooooog ta et glass rødvin.

De dagene det er vanskelig å vite hva man skal spise: Spis spaghetti med pesto.

 

One Comment

  1. Pingback: 10 favoritter: Pastaoppskrifter • Green Bonanza

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.