10 favoritter: Oppskrifter med tofu

Det er neppe noen overraskelse for dere at tofu er en av mine favoritt-råvarer, så hva er vel mer naturlig enn å samle mine topp 10 oppskrifter med tofu?

I boka mi starter kapittelet om tofu med en tekst som har tittelen Du må ikke være redd for tofu. Og det mener jeg, samtidig som jeg skjønner veldig, veldig godt at dette er en råvare som det for mange er mye heft og klunder ved. Ikke fordi det er en vanskelig råvare, den er ganske så enkel å ha med å gjøre, men fordi den er ny for oss. Og det som er nytt, det er ganske så vanskelig å begynne å bruke. Helt logisk. Her er derfor 10 av mine oppskrifter hvor tofu spiller hovedrollen. Og når jeg tenker meg om er jaggu dette sannsynligvis 10 av mine all time favorites også, helt uavhengig av tofuen!

Om du er nysgjerrig eller usikker på hva tofu egentlig er, og trenger en innføring, kan du lese teksten jeg skrev for et par år siden: 10 spørsmål og svar på om tofu (det er åpenbart tallet 10 det går i her).

10. Nudler med tofu, rå gulrot og mild peanøttsaus

Det er liten tvil om at nudler, tofu, grønnsaker og saus i en eller annen kombinasjon er dette hjemmets svar på pytt i panne. Det er dette vi spiser når vi ikke vet hva i skal spise, og det kan varieres i det uendelige!

Sjukt digg og enkelt: Nudler, tofu, grønnsaker og peanøttsaus.

9. Superkjapp wrap med tofu og srirachakrem

Ikke overraskende, dette er også en kjapp hverdagsmiddag hjemme hos oss. Spesielt om det er et glass med cashewkrem stående i kjøleskapet fra før, er dette en sabla kjapp middag eller lunsj. Pannestekt tofu er gull!

Trenger du en rask, sunn og digg middag som kan spises med henda? Wrap med tofu og srirachakrem er løsningen. Alltid.

8. Bonderups levepostei

Her vil du ikke engang tenke at det er tofu i, men dette er altså den veganske varianten av en postei som kan minne om den tradisjonelle leverposteien. I sommeren som gikk hadde vi fullstendig hangup på denne, og det var ikke en eneste frokost på hytta uten toast med postei og sylteagurk på. So so good.

Bonderups levepostei - perfekt for den som savner leverpostei.

7. Grønne sommerruller med tofu

Det er mange som tror at det tar lang tid å lage mat med tofu, men det er bare sant frem til du har gjort det si, to ganger, og så går det lett som en plett. Disse sommerrullene kan du fylle med alt du har lyst på. Jeg liker alt som er grønt.

Grønne sommerruller med tofu

6. Tofu-taco

Tofu er ikke forbeholdt asiatisk mat, selv om det er den delen av verdenen den kommer fra! Taco blir en helt ny opplevelse når det er tofuen som står for det varme, krydrete fyllet. Prøv den med en mangosalsa, da er fredagen i boks.

Taco uten kjøttdeig? Lett som en plett! Alt du trenger er tofu, krydder og stekepanne.

5. Marinert og grilla tofu

Tofu på grillen er dødsgodt. Ikke bare er den perfekt å marinere, men den får en så utrolig god røykaroma av å ligge på grillen, som bare smaker sommerferie, enkelt og greit. Lag marinade av det du har og det du liker! Og om det ikke er sommer, steker du den bare i panna.

Om du kan grille tofu? Klart du kan! Det er fantastisk! Her er tips til marinade og fremgangsmåte.

4. Asiatisk tofu-scramble

Dette er jo en slags pytt i panne dette også, bokstavelig talt. Masse deilig umami-smak går i panna sammen med tofuen, og gjør det til en mettende og skikkelig smaksrik blanding. Sammen med enkel salat har du sunn og god middag på 10 minutter.

Asiatisk tofu scramble, sier du? Oh yes.

3. Bánh mì med tofu og fortsylta grønnsaker

Dette kan jeg seriøst spise hele tiden. Ferske, sprø baguetter med raskt sylta gulrot og daikon, koriander, chillimajo og pannestekt tofu. Dette er nok en gang en slik rett som du tror er omstendelig, men når du har gjort det en gang har du garantert dreisen på det og ser ut som en proff.

Best. Sandwich. Ever! Bánh mì med tofu og sylta grønnsaker er perfekt syv dager i uka.

2. Steamed bun med hoisin-tofu

Okei, dette er kanskje en litt mer viderekommen variant av tofu-middag, men ikke la deg skremme. Gjør som meg, kjøp ferdige buns, og resten går i en fei. Dessuten er hoisin noe av det beste som finnes, så du kommer ikke til å angre på innsatsen

Det er mulig at steamed bun med hoisin-tofu er noe av det peneste du kan spise.

1. Pad thai med tofu

Ingen over, ingen ved siden (eller, det viste seg å være en løgn, all den tid dette ble en delt førsteplass…). Pad thai med tofu er noe jeg har brukt lang tid på å kode-knekke, og når det først knakk.. Så knakk det, om jeg får si det sjæl!

Du trenger ikke lete lenger etter den gode, veganske pad thaien. Den er her!

1. Kokos- og limesuppe med risnudler og tofu

Det er egentlig ganske rart at jeg har en suppe på (delt) førsteplass her, for jeg er ikke så veldig suppete av meg, så det sier vel kanskje litt om hvor god jeg synes denne faktisk er. Den overraskende friske og lete kombinasjonen av kokos og lime er helt fantastisk, og med varme kuber av tofu oppi er det bare å slurpe i seg risnudler til den store gullmedalje.

Høsten er på vei, dere. Og uansett om du liker høsten eller ei, så liker du asiatisk kokos- og limesuppe med tofu og risnudler.

Så, nå er jeg nysgjerrig: Hva er din favoritt med tofu? Er den på lista?

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Mia, du er så flink med tofu! Får lyst på alle rettene her, men jeg er fortsatt redd (etter ganskd mye kjip tofu i min ungdomstid som fersk fjortis-veggis)… men jeg skal prøve! Og eventuelt oppsøke gode restauranter som ordner opp for meg i mellomtiden.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.