Det er that time of the year, det er WORLD VEGAN DAY!

Jeg heier med armer, hender, tær, knær og resten av kroppen på alle som spiser vegansk mat, om det så er en dag i uka, hver dag i hele livet, litt mer denne måneden enn forrige, får øynene litt mer opp for plantebasert mat, alle som er nysgjerrige, alle som er open minded, alle som tør å prøve, tør å smake, tør å feile, tør å prøve på nytt, alle som inviterer på middag, alle som tenker at plantebasert kost er fullverdig mat, alle som tar et standpunkt, alle som blir mer bevisste dag for dag, måltid for måltid.

Det første året med Bonanza lagde jeg Vegan Day Pizza, det andre året samlet jeg sammen deres 10 veganske favoritter, og nå slår jeg på stortromma og samler deres 25 veganske favoritter som er publisert det siste året! Hva blir det neste år? 50 favoritter? Ny bok? Ny blogg? Who knows!

Etter å ha satt sammen denne lista er det en god bunke lærdom: Dere er mange som søker etter disse tingene på Google. Dere liker supper og gryter. Dere liker enkle how to’s om råvarer. Og dere liker snacks. Beskjed mottatt, jeg skal forsøke å følge opp etter beste evne!

I tillegg til oppskriftene har dere lest mye annet også. Ikke bare har dere fulgt med og lest mye om boka jeg ga ut i september, dere har også lest masse om umami, mine egne favoritter fra 2015, barnevennlige middager fra Kornelias mamma og, til min store glede, om at vi må snakke litt om plast.

Grønne, veganske dumplings lager du enkelt hjemme hos deg selv - og de smaker himmelsk!

Let the countdown begin….

25. Gyoza med grønt fyll

24. Rask og enkel kremete pasta med soltørka tomat

23. Kokosmelk-is med sjokolade og sjokoladebiter

22. Hasselnøttmelk- og kaffesmoothie

21. Hoisin tofu bun

20. Linsegryte med curry, kikerter og poteter

Min faste studentmiddag:

19. Vegansk karamellsaus

18. Kalde nudler med peanøtt- og sesamsaus

17. Umami-magi på boks

16. Salt, røkt og sprø valnøttblanding

15. Kremete bønnedip med koriander og chilli

Kremete bønnedip

14. Kimchi

13. Italiensk pastasalat med squash og tomater

12. Pizza med sauterte grønnsaker, oliven og oregano

11. Kokosmelk-is med karamell og mandelstrø

10. Vafler uten egg og melk

Veganske vafler

9. Bonderups levepostei

8. Zahavs hummus tehina

7. Kokos- og limesuppe med risnudler

6. Krydderbakte søtpoteter med guacamole

5. Lasagne med spinat, fennikel og oliven

Om det er mulig å lage GOD lasagne uten melk og egg? Klart det gjør!

4. Kålburger

3. Currygryte med kikerter og spinat

2. Pad thai med tofu

1. Verdens beste tomatsaus tar fem timer å lage

Verdens beste tomatsaus tar minst fem timer å lage, og det er en god grunn til det.