Betechips: Din nye favorittsnacks
Snacks

Ovnsbakte betechips

Nivå Enkel 1 comment

Møt din nye favorittsnacks: Betechips! 

Da jeg kickstartet oppskriftsutfordringen blant matbloggere i september, var det med tema bete. Beter i alle former og farger, som ingrediens eller stjerne, bakt, rå, mør, kokt, dessert, middag, frokost, you name it! Det kom inn så mange flotte bidrag. Og jeg gjør som jeg pleier å gjøre: Falle for de for simplicity is perfection.

Jeg elsker rotfruktchips, jeg kan gjerne betale i dyre dommer for det. Og jeg har laget det selv tidligere, men så er det som om jeg har glemt det bort litt. Man glemmer jo ofte bort de enkle, beste tingene. Er det ikke typisk? Så når Ina fra Mat på Bordet, som forøvrig var den som har holdt i runde to nå i oktober med tema potet, postet oppskrift på ovnsbakte betechips, var min umiddelbare respons hell yes, i am doing that.

Og det gjorde jeg. For det er jo så himla enkelt. Og så himla, himla godt! Det er fortsatt litt beter å få kjøpt i butikkene, så det er bare å slenge seg rundt.

Betechips: Din nye favorittsnacks

Ovnsbakte betechips

Rå beter i alle former og farger
Olivenolje
Godt salt

Jeg bruker en mandolin til å snitte betene etter at de er vasket grundig, skallet kan du beholde på. Om du ikke har mandolin kan du bruke ostehøvel, eller en skarp kniv. Det er et poeng her at alle skivene er lik tykkelse, da er det lettere å bake dem jevnt. Pass på fingrene!

Legg flakene utover bakebrett på bakepapir, og pensle forsiktig med litt olje. Og da mener jeg litt, de skal ikke dynkes. Strø over en klype godt salt, og sett brett(ene) i ovnen på 150 grader varmluft. Følg med på dem underveis, og snu dem når de har begynt å krympe seg. I min ovn blir de som ligger ytterst ferdig før de som ligger i midten, så jeg roterer litt på dem underveis også.

La de avkjøle seg på brett, før du har dem over i en bolle. Enjoy!

One Comment

  1. Ja, altså, hva kan man si – betechips ruler ❤️

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.