Klart du kan spise vegansk pølse. Av tofu også.
Middag, Tofu

Tofu-dog

ingen kommentarer enda

Det finnes ikke, har du kanskje lyst til å si. Pfft, sier jeg. Alt du har lyst til at skal finnes, finnes. Og jeg vil gjerne at tofu-dog skal finnes, så nå finnes det!

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 10 min

Jeg tenker ganske ofte på disse konseptene burger og pølse, som for de aller fleste av oss er klart og tydelig forbundet med både kjøtt og junk. Hvor kommer burgercravingen fra, er det en ryggmargrefleks som hyler comfort food på en søndag, eller hva er egentlig greia? Jeg tror jeg aldri helt finner utav det, men det er noe med et eller annet digg som spises i brød, og om det er fordi vi har lært det som barn eller voksne eller hva som helst, det er egentlig ikke så viktig for meg, for vi kan jo spise det vi vil. Og noen ganger vil man (jeg) spise tofu-dog.

Jeg klarte å lage denne akkurat samme uka som Narvesen lanserte sine veganske pølser på kiosker rundt om i landet, og jeg heier selvfølgelig på at absolutt alle steder som selger mat, også selger veganske varianter. Det er faktisk ikke sånn at alle som spiser vegansk lever på chiafrø og spinat, selv om det kanskje ser sånn ut på enkelte instagramkontoer. Og noen ganger får man lyst på noe som ligner på pølse hjemme også, uten å gidde å lage pølser. Da tyr vi til tofu. Også gjør vi det hele til en asian-hot dog-fusion-something-something. Because why not, right?

Klart du kan spise vegansk pølse. Av tofu også.

Tofu-dog

2 pølsebrød
200 gram naturell tofu
Maismel
Sesamfrø
Grønnkål, salat eller spinat om du vil
Majo type vegansk eller cashewkrem
Sriracha

Okei, dette går fort. Del tofublokka i fire smalere “pinner”. Bland maismel og sesamfrø i en bolle ,og vend tofupinnene godt i blandingen. Varm opp nøytral olje i en stekepanne, og stek til de er gyldne på alle kanter. Varm opp pølsebrødene, ha noe grønt i for grønnsaksalibiet sin skyld, og bland majo med sriracha og ha over til slutt. Et!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.