Verdens beste snacks: Mandler med salt og olivenolje.
Snacks

Mandler med olivenolje og salt

Nivå Enkel ingen kommentarer enda

Supersnacks, favorittsnacks, salatingrediens nummer én.. Det er mye jeg kan si om disse mandlene som blir stekt i olivenolje før de saltes, men om jeg skal holde meg til en ting: GODT.

Dette er en tingene jeg lagde på vegansk julefestival tidligere i november, og selv om varianter av disse finnes på bloggen på før, tenkte jeg at det er på tide å dedikere en helt egen post til dem, for de falt virkelig i smak hos alle som deltok på kurset mitt! Det var ei som sa at hvem trenger vel potetgull når disse finnes, og det er jeg helt enig i.

Når jeg skal lage disse, går jeg på jakt etter de skikkelig gode mandlene. Ikke de vanlige i løsvekt på matbutikken, men de som er litt bredere. De har sikkert et eget navn, men du skjønner det når du ser dem, for disse skiller seg ut fra de andre. Jeg kjøper mine i løsvekt på Nøtteblanderen på Vaterland i Oslo, og jeg har sett de på flere andre løsvektbutikker også. Og om du ikke finner er det ingen krise – da bruker du de vanlige. Du kan kjøpe disse ferdig skoldet, eller du kan gjøre selv, men jeg anbefaler deg å gjøre det! Det sitter mye smak i skallet, og ofte er det bra, men her vil vi ha uten skallsmak.

Verdens beste snacks: Mandler med salt og olivenolje.

Mandler med olivenolje og salt

ca 2,5 dl skoldede mandler
ca 2 ts god olivenolje
ca 1 ts godt havsalt

Finn frem en stekepanne, sett den på medium varme, og ha oppi mandler og olivenolje. Rist på panna slik at alle mandlene er dekket av olje, og la den deretter stå i fred til det begynner å bli varmt. Jeg rister og kaster disse rundt i panna, men om du er usikker på flippe-egenskapene dine bruker du en sleiv eller stekespade. Stek dem til de er gyldne på alle kanter. De bikker fort over i brent, så ikke gå fra dem underveis. Ha dem over på en tallerken eller på et bakepapir, strø salt over, og la de avkjøle. Oppbevares på tette glass.

Verdens beste snacks: Mandler med salt og olivenolje.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.