Det nærmer seg jul, og her er alle Green Bonanzas-julefavoritter samlet på et og samme sted!
Blogg

O jul med din glede

1 comment

Nå nærmer det seg, dere. I dag er det andre søndag i advent, og det er bare tiden av veien for alt som skal planlegges frem mot jul – også i matveien, i gavene og ikke minst, i snop. 

Jeg ser på hva dere søker på og hva dere leser, skjønner dere, og jeg ser at dere forbereder dere til jul. Det gjør vi også, og selv om det helt sikkert kommer flere jule-relaterte oppskrifter her de neste ukene, tenkte jeg at jeg skulle være litt behjelpelig, og samle sammen det som jeg har skrevet de siste to åra, som kan være fint og relevant de neste ukene. Her skal vi gjennom både middag, tilbehør, gaveforslag og andre oppskrifter som rett og slett hører julen til. Er dere klare?

Selveste julemiddagen

Det er klart vi må starte med selveste julemiddagen. Om du ikke har laget din egen vegetariske eller veganske julemiddag før, vil jeg anbefale deg å bruke en kveld eller to på å testlage. Det krever litt fingerspitzgefühl og ikke minst tilpasning til egen gane, ovn og kjøkkenutstyr før disse sitter som et skudd, men når de først gjør det, så lover jeg deg en super julemiddag som er helt på høyde med alt annet du tenker at er riktig julemat. Lag dine egne tradisjoner – det er lite som er bedre enn det!

Er du i tvil om hva du skal spise på julaften når du spiser vegansk? Fortvil ei - svaret er denne sopp- og nøttesteken med tomatglaze. Lett å lage, lett å varme opp, kan fryses!

Tilbehør

Kan ikke bare spise nøttestek, si! Det går ikke an. Hjemme hos oss har det tradisjonelle tilbehøret blitt utvidet etter at halve bordet begynte å spise vegetarisk, for nå er nemlig ristet rosenkål en like stor selvfølge på bordet som surkål! Tenk det du, skal aldri si aldri. Noen liker kokte poteter, men om du vil lage noe mer spenstig enn som så, her er noen forslag.

Hvem sa at jula bare må være tung og kraftig mat? Inte jag! Julesalat med rødkål er et friskt og digg tilskudd på koldtbordet.

Snacks

Ingen snacks, ingen jul! Men alt trenger heldigvis ikke være skumnisser som gir sånn ekkelt belegg på tenna etter to tygg, og alt trenger heldigvis ikke lages før jul. Julesnop er nemlig like koselig å lage sammen i jula, som før jul.

Verdens beste snacks: Mandler med salt og olivenolje.

Andre ting som er godt…

Jula er tiden for å snope litt i skapene, og dette er ting jeg ofte ender opp med å lage når jeg ikke helt hva jeg skal ha. Bortsett fra mormors lefser da, de tar litt tid, men de er vitterlig gode, og det er lite som ringer julen inn som å lage lefser sammen med familien.

Chai betyr te, og masala chai betyr snø, vinter, jul og sofakos. Her er oppskriften på din egen blanding!

One Comment

  1. Topptopptopp! Takk Mia! Du har laget så mye fint :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.