Pasta med enkle ingredienser du får tak i hvor som helst!
Middag

Norefjell-pasta

ingen kommentarer enda

Det er ikke så ofte jeg kaller opp retter etter steder jeg har laget dem – isåfall ville de aller fleste begynt med “Oslo” – men det er en god grunn til at Norefjell-pastaen heter Norefjell-pasta.

Vegansk
Mengde: 2-4 porsjoner
Arbeidstid: 15-20 min

Den siste helgen før jul, hadde Øystein og jeg bestemt oss for å gi oss selv en ferie før ferien i julegave til oss selv. Det har vært en hektisk høst, med både bokutgivelse, jobb, huskjøp og leilighetssalg, og det var utrolig godt å reise på fjellet en helg og bare lyxe oss med masse søvn, spa og badekar. Vi hadde booket en suite på Norefjell (!), og der var det kjøkken. Folk flest ville sikkert tenkt at det siste man vil kjøre når man tar seg en ferie før ferien er å lage mat selv, men i så måte er ikke jeg folk flest. Det var lenge siden jeg hadde fått laget noe særlig mat, så det hadde jeg lyst til, og dessuten liker jeg å gi meg selv en utfordring. Denne helgens utfordring var å lage en middag bare av det jeg fikk kjøpt på Kiwi på vei opp på fjellet, og tilberede den på et kjøkken som sannsynligvis ikke hadde noe annet utstyr enn kniv, fjøl, panne og gryte.

Challenge accepted, og innom butikken var vi. Vi hadde lyst på pasta, så vi plukket med oss en pakke penne, selv om jeg helst ville ha sommerfugler, og deretter til grønnsaksdisken. Der kan man jo plukke med seg alt man synes er godt, og jeg gikk for alt det grønne jeg kunne finne. Til pastaen og grønnsakene ville jeg ha en pesto, så da laget vi en pesto. Du må jo ikke lage pestoen din selv når du skal opp på fjellet og lage mat på et kjøkken som ikke er ditt. Men du kan. Om du vil. Det blir godt.

Pasta med enkle ingredienser du får tak i hvor som helst!

Norefjell-pasta

300 gram småpasta etter ønske
1 gul løk
4-5 hvitløksfedd
Brokkoli
Små-asparges
1 fennikel
Kalamataoliven
Soltørket tomat
Ristede pinjekjerner
Olivenolje
Frisk basilikum og/eller persille

Vegansk pesto

Kok pastaen etter instruksen på pakka.

Kutt opp alle grønnsaker i tynne skiver, og varm opp litt olivenolje i en stekepanne. Start med løk og la den bli ørlite karamellisert, fortsett med brokkoli og hvitløk, før asparges og fennikel kommer i panna helt til slutt. De skal ikke bli soggy, de skal være crunchy, og de skal bare såvidt bli litt gyldne i kantene. Lag pesto, og bland den med pastaen, før grønnsakene blandes inn helt til slutt sammen med oliven, pinjekjerner og eventuelt ekstra soltørka tomat. Ha over friske urter, og server.

Pasta med enkle ingredienser du får tak i hvor som helst!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.