Silkemyk og smaksrik saus av avocado og tahini. Yum!
Saus, dipp og topping

Avocado- og tahinisaus

2 comments

Den enkleste måten å gjøre en passe kjedelig middag til en skikkelig god middag, er en saus med masse, masse gode smaker. På fem minutter!

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 5 min

Ikke at du må bruke denne når du egentlig skal spise en kjedelig middag. Du kan også bruke den som dip, som en del av et større middagsbord, eller som pålegg på en skive landbrød som har fått en runde i toastern. The options, all of the options!

Avocado er min yndlingsmat. Vi bruker det hele tiden, til frokost, lunsj, middag eller snacks. Det samme kan sies om tahini, som jeg har en god håndfull sausoppskrifter på fra før av, hvor tahini spiller hovedrollen. Her er de i kombinasjon, og det skjer noe innmari spennende da. Sammen blir avocado og tahini en helt ny dimensjon av konsistens, det er akkurat som om avocadoen får sprøyta silkemyk luft (haha) inn i seg, og den blir serriøst fløyelsmyk. Jeg hater å bruke kleine ord om mat, men i dette tilfellet har jeg ikke noe valg! Så godt er det. Og så enkelt er det å lage den.

Silkemyk og smaksrik saus av avocado og tahini. Yum!

Avocado- og tahinisaus

1 stor avocado, moden og myk
2-3 ts lys tahini
2 hvitløksfedd
1/2 lime, skvist
1 ss olivenolje
4-5 ss vann (juster mengde)
En klype salt
Evt frisk koriander om du har

Ha avocado-innmaten i en liten blender, eller bolle om du går manuelt, og ha alle de alle ingrediensene over og kjør det til en glatt mos. Juster konsistensen med vann, og smak til med lime og salt.

2 Comments

  1. Hei, hvor lang holdbarhet har denne sausen? Fantastisk spennende blogg som jeg “snublet” over for et par dager siden.

    • Hei! Tusen takk, hyggelig å høre. Denne bør spises iløpet av et par dager :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.