Lag din egen veganske, alkoholfrie, men langt fra kjedelige, lemonade med sitrus, krydder og urter!
Drikke

Lemonade med sitrus og urter

Nivå Enkel ingen kommentarer enda

Heter det fortsatt lemonade om det er kullsyre i noe? Det er det jeg lurer mest på akkurat nå, for i denne lemonade-basen er det nemlig utrolig godt med boblevann – uten alkohol!

Vegansk
Mengde: 4-6 glass
Arbeidstid: 10-15 min

Denne oppskriften er mitt bidrag til januars runde av oppskriftsutfordringen, som ble startet av meg, her på Green Bonanza, etter sommeren i fjor. Siden den gang har flere bloggere kjørt hver sin utfordring hver måned, og denne runden er det fantastiske Julia, som driver Magevennlig mat, som har stafettpinnen! Julia er aktuell med sin andre bok, Magevennlig bakst, på samme forlag som meg, altså Cappelen Damm. Hun har slippfest på onsdag, om du kunne tenke deg en luftetur for å lære om litt baking og kaking for sensitive mager. Begge bøkene til Julia er helt fantastisk flotte, så der kom dagens anbefaling i samme slengen.

Men ja – oppskriftsutfordringen! Tema denne runden er alkoholfri drikke, som jo passer helt perfekt med tanke på at Leske.no og jeg har Hvit måned-utfordring som rundes av om noen få dager. Det har gått overraskende bra for vår del, og når sant skal sies er det ikke de dagene vi har vært ute hvor jeg synes det har vært tricky, det har vært hjemme. Min måte å lande, slappe av, senke skuldrene og lade batteriene mine på er å sette meg ned i en sofa, med noe fint å se på, og noe godt å drikke. Da skal det innrømmes at det raskt er vin jeg tyr til. De siste ukene har jeg derfor drukket enda mer ingefærøl enn jeg pleier, og i tillegg til å ha bestemt meg for å starte abonnement på Leske så fort vi er i hus på Nesodden, har jeg også bestemt meg for å bli flinkere til å ha ting som denne stående i kjøleskapet, spesielt når helgen nærmer seg.

Dette er en base til en lemonade, som består av flere typer sitrus, krydder og friske urter. Den er utrolig enkel å lage, og den blir bare bedre av å stå tett og kaldt en dag eller to. Den er konsentrert, så du blander den ut, enten med en smaksnøytral farris eller en tonic for en litt bitrere tone. Perfekt i et vinglass med isbiter og en appelsinskive i sofaen alene, eller som velkomstdrink med en liten kvist rosmarin oppi!

Lag din egen veganske, alkoholfrie, men langt fra kjedelige, lemonade med sitrus, krydder og urter!

Lemonade med sitrus og urter

2 grapefrukt
3 appelsiner
2 sitroner
4-5 hele kardemommekapsler
7-8 hele einebær
1-2 stilker frisk rosmarin

Isbiter
Farris eller tonic til blandevann

Finn frem en beholder av noe slag – karaffel, kanne, bolle med lokk eller noe helt annet. Legg en liten sil eller dørslag over. Eventuelt gjør dette over en bolle med sil, og hell det pent på en karaffel etterpå.

Del sitrusfruktene i to, og skvis de godt, bruk veldig gjerne en sitruspresse, så du er sikker på at du får med alt. Sil saften gjennom sila. Fortsett til du har pressa all frukten. Ha oppi kardemomme og einebær, og rosmarinstilker etter at du har skylt dem godt.

Sett kaldt. Kan drikkes med en gang, men krydder- og urtesmaken setter seg bedre om den får hvile en time eller to først. Bland den omtrent 50/50 med blandevann, og server gjerne med en sitrusskive eller rosmarinkvist.

Lag din egen veganske, alkoholfrie, men langt fra kjedelige, lemonade med sitrus, krydder og urter!

Du kan følge oppskriftsutfordringen på instagram, #oppskriftsutfordringen. Dette er noen av bidragene i denne runden som jeg gleder meg veldig til å prøve:

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.