Scrambled tofu er ikke eggerøre, og smaker ikke som eggerøre, men er det himla god frokost? Ja, det er det.
Frokost og lunsj, Tofu

Tofu scramble

Nivå Enkel 10 comments

Aaah. Det er lite som sier helgefrokost mer enn toast med tofu scramble på, foråsiresånn. For. Å. Si. Re. Sånn!

Vegansk
Mengde: Frokost til to
Arbeidstid: 5-10 min

La meg si det først som sist: Nei, det smaker ikke som eggerøre. Nei, det er ikke meningen at det skal smake som eggerøre. Veldig ofte når jeg lager mat, og ikke minst når jeg diskuterer dette med å spise vegansk, om jeg savner egg, melk, eller kjøtt for den saks skyld, så er svaret somregel at nei, jeg savner ikke ikke smaken av det, men det hender jeg savner den funksjonen en rett eller en råvare kan ha på en tallerken. Eggerøre er, for meg, frokostmat, proteiner, noe varmt, som ligger på en tallerken sammen med masse annen, god, frokostmat.

Og da lager vi ofte scrambled tofu til frokost istedet. Ikke fordi det smaker egg, men fordi det er noe varmt, godt, proteiner, som ligger på tallerkenen sammen med masse annen god frokostmat!

Scrambled tofu kan gjøres både veldig avansert, og veldig enkelt. Jeg har en oppskrift fra før, en umami-bombe av en scrambled tofu, men den krever sine ingredienser, og ikke minst sin tid! Denne varianten er enkel, den krever ikke mange råvarer, selv om minst to, kanskje også alle, er litt fremmede for alle som ikke har spist vegansk i åresvis allerede, men alt dette er råvarer som du både sannsynligvis og forhåpentligvis har lyst til, og får til, å få inn i kostholdet ditt på fast basis.

Scrambled tofu er ikke eggerøre, og smaker ikke som eggerøre, men er det himla god frokost? Ja, det er det.

Tofu scramble

1 pk (fast) tofu
1-2 ss nøytral olje eller vegansk smør
1 stor eller 2 små sjalottløk
2-3 hvitløksfedd
1-2 ss næringsgjær
1-2 ss soyasaus

1 ts gurkemeie
Salt og pepper
Evt friske urter til topping: Persille, koriander, eller gressløk

Varm opp olja i en god panne, og finhakk løk og hvitløk. La det surre til det er gyldent i panna. Bruk hendene til å rive tofuen i mindre biter, så smått du vil ha det, basically, og ha det oppi panna. Skru opp varmen litt, det skal bli litt crunchy i kantene. Ha over næringsgjær og gurkemeie, og bland det godt inn. Fortsett å steke tofuen i 2-3 minutter, før du har over soyasaus, og smaker til med salt og pepper.

10 Comments

 1. Såååå, for å få den karakteristiske “eggete” smaken, er det mange som bruker såkalt “Black Salt” i sin Tofu scramble, har du prøvd det? Tanker?

  • Hei! Ja, jeg har prøvd det, men jeg liker verken lukta eller smaken av det. Om folk synes det er godt, er det ikke noe problem å bruke det istedet for vanlig salt i scrambled tofu. :)

 2. Nathalie

  Er næringsgjær essensielt her? Kan man bruke noe annet istedenfor (må ikke være vegansk)?

  • Går fint an å lage uten også, kan smaksette med igrunn hva som helst! Næringsgjær sammen med soya blir en god umami-kombo. Kanskje litt paprikapulver istedet? Annen smak, men tipper det blir godt!

 3. Trude

  Hvor mye er en pakke tofu? 250g eller 500? :)

 4. Caroline

  Elsker den oppskriften her, så enkelt og så urolig digg! Faktisk også grunnen til at jeg begynte å like tofu

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.