Søtpotetsuppe med kokosmelk

Søtpotet. Søtpotetsuppe. Suppe. Med søtpotet. Den blir både litt sånn passe tjukk, eller kremete, og med et ørlite dryss rista kikerter på toppen er det tipp topp tommel opp-stemning.

Vegansk
Mengde: 2-3 porsjoner
Arbeidstid: ca 20 min

Denne suppa lager seg selv, alt du trenger å bidra med er litt kutting og en runde med stavmikseren til slutt. Er ikke det ofte de beste middagene, spesielt i hverdagene? Jo, det er det, gitt! Denne lager du dessuten veldig lett til veldig mange, uten at det krever så veldig mye mer enn litt mer kutting, og litt lenger runde med stavmikseren!

Jeg er jo som kjent fan av kokosmelk, og i denne suppa er det også curry, så denne får den deilige, klassiske kokos- og currysmaken, som er helt topp sammen med den søtere søtpoteta. Du kan bruke andre ting for å kreme den til også: Andre typer plantefløte går helt strålende det også, og når alt kommer til alt, kan du strengt tatt krydre den med hva du vil også. Har du hørt på makan.

På toppen av suppa har jeg en liten teskje med kokosmelk som var igjen i boksen, og en liten håndfull rista kikerter. Det er godt med litt crunchy biter oppi suppa, og disse kikertene er gode på smak, samtidig som de tilfører suppa protein. Det er ikke et hypermust. Kanskje et minimust. Dessuten er de jo egentlig for snacks å regne, så det er som å snacks i suppa. Et varmt rundstykke ved siden av er heller ikke å forakte.

Søtpotetsuppe med kokosmelk og ristede kikerter - godt, sier du? Godt, sier jeg.

Søtpotetsuppe med kokosmelk

1 stor søtpotet
1 boks kokosmelk
1 gul løk / 3-4 små sjalottløk
3-4 hvitløksfedd
1 rød chilli
1-2 ss ingefær
2-3 ts curry
1 ss nøytral olje eller kokosolje

Salt
Vann
Evt rista kikerter til topping

Start med å grovkutte løk, hvitløk, chilli og ingefær, og ha det oppi en romslig gryte sammen med oljen, og la det surre og kose seg mens du skreller og kutter søtpoteten i store terninger. Rør inn currypulver i løkblandingen, før du har søtpoteten oppi. La også de surre litt i gryta, før du har over vann så det dekker søtpotetene, og en cm til. La det koke til søtpotetene er møre.

Ha deretter oppi kokosmelk, og kjør suppa glatt med stavmikseren. Smak til med curry og salt, og eventuelt litt chilliflak på toppen etter suppa har kommet i skålene.

Søtpotetsuppe med kokosmelk og ristede kikerter - godt, sier du? Godt, sier jeg.

← Previous post

Next post →

6 Comments

 1. Stine

  Det så veldig godt ut! Hvilken type/merke kokosmelk foretrekker du?

  • Jeg kjøper litt forskjellige, men aldri light og alltid øko :)

 2. Bente

  Supergod suppe! Laget klar nå på kvelden så da er det bare å glede seg til å komme hjem til middag OG rekke både middag og skitrening med denne digge retten i magen. :D

 3. Anni

  Hei!
  Dette hørtes deilig ut! Med curry, mener du malt eller pasta (evt hvilken type)?

  • Hei! Jeg bruker indisk currypulver her. Currypaste er ofte mer asiatisk i smaken :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.