Akkurat nå, mens jeg sitter på Kaffebrenneriet på Grønland og skriver grønn ukemeny nr 6, er alt vi eier og har på vei til å bli flyttet ut av leiligheten. 

Ja, nå skjer det. I dag går flyttelasset, først til mellomlagring i to uker, og deretter inn i huset vårt på Nesodden. Vi overtok denne uka, og nå er malere og gulvslipere i full sving med litt oppussing før vi flytter inn i midten av februar. Det er ganske sprøtt å tenke på! Samtidig som jeg gleder meg helt koko-mye til å få ha denne utsikten fra kjøkkenbenken:

16406697_10158097337380366_6419193215485482344_n

Fint, ikke sant? Vi ser rett på Bunnefjorden fra forsiden av huset, og på baksiden av huset er det rett opp i skogen. Vi har så god plass at vi ikke helt hva vi skal gjøre med det alt sammen, utover å invitere masse fine folk på besøk ved hver eneste anledning vi får. Det gleder jeg meg til.

Men – enn så lenge er vi altså nomader, så denne ukas ukemeny, blir en nomade-meny. Hva lager man egentlig til middag når man er nomader? For vår del er vi på hytta i helgen, og så skal jeg bo hos en kollega med både husrom og hjerterom noen dager, og så skal vi til foreldrene mine noen dager – dere skjønner tegninga. Mat må man jo uansett ha, så denne uka har jeg forsøkt å sette sammen en ukemeny som stort sett ikke krever noe annet enn ingredienser du lett får tak i, ei heller et stappfullt kjøkkenskap fra før, og som ikke krever veldig mange forberedelser eller utstyr. Slike situasjoner er det neppe bare jeg som synes kan være tricky å være kreative i, så her er det altså: Et forsøk!

Ukas gryte: Linsegryte med kokosmelk, ingefær og koriander

Denne har dere sikkert sett før – dette har jo blitt Bonanza-klassikeren over dem alle. Linsegryta med kokosmelk, ingefær og koriander er lett å handle inn til. Om du ikke vil kjøpe en hel pose tørre røde linser, kjøper du et par bokser ferdigkokte. Du trenger curry, men utover det kan du kjøpe nøyaktig mengde av resten av ingrediensene, og alt du trenger for å lage den, er en gryte, en fjøl og en kniv. Og en sleiv, da.

Så enkelt, så varmende, så godt.. Linsegryte med kokosmelk, curry, ingefær og koriander er nydelig!

Ukas pasta: Norefjell-pasta

Denne pastaretten lagde jeg en helg før jul, da vi dro på en ferie før ferien, og leide oss en liten leilighet på Norefjell. Middag måtte vi ha, men kjøkkenet var jo bokstavelig talt helt tomt, så denne oppskriften er laget etter nøyaktig samme premisset som hele denne ukemenyen. Pestoen i bruk her er forresten en knallfavoritt på kort tid, både hos meg og hos andre, så den bør du teste!

Pasta med enkle ingredienser du får tak i hvor som helst!

Ukas taco: Tofu-taco med salsa

Det er innimellom lett å glemme, men taco blir så enkelt eller så komplisert som du gjør det til selv. To grønnsaker, ti grønnsaker, alt ettersom, og det aller, aller meste er friskt og kan spises opp med en gang. Flere av grønnsakene her kan du bruke resten av i ukas sidedish, avocado- og cashewsalat. I denne tacoen er det tofu som står for proteinkilden, så du blir god og mett. Ved siden av synes jeg det er godt med en mangosalsa, men det bestemmer du jo helt selv, tross alt. På bildet er det faktisk ikke noe mer enn tofu-tacoen, mangosalsa og noen skiver avocado i en lefse, det blir masse smak utav det!

Taco uten kjøttdeig? Lett som en plett! Alt du trenger er tofu, krydder og stekepanne.

Ukas sidedish: Avocado- og cashewsalat

Okei, nå skal jeg si noe du sjeldent kommer til å høre meg si, men la oss kalle en spade for spade: Noen ganger er det sånn at det å lage mat ikke er øverste på prioriteringslista. Da hender det at jeg, som alle andre (håper jeg), tyr til frysedisken. Det finnes flere veganske bullar, schnitzler og annet snask som ikke er så aller verst på smak, og om du lager denne salaten ved siden av, og putter det hele ned i et pitabrød eller en wrap, da har du en ganske så decent dinner, det skal jeg innrømme. Full av næring er den også.

Er det sommer? Ja! Er det salat? Ja! Har den avocado og cashew? Ja!

Ja – det var ukas meny! Det er fortsatt noen uker igjen til jeg er på plass på kjøkkenet på Nesodden for å få laget nye oppskrifter, men jeg har noen få på lur, og jeg skal klare å få skrevet en ukemeny hver søndag, okke som!

God uke, fintfolk!