Du trenger ikke rømme, du trenger cashewdressing!
Saus, dipp og topping

Cashewdressing med friske urter

2 comments

Tro meg når jeg sier at denne dressingen vil få deg til å spise den av teskjea! 

Vegansk
Mengde: ca 2.5 dl

Arbeidstid: 5-10 min + bløtlegging/koking

Dette er dressingen jeg lagde på vegansk julefestival i 2016, og noen ganger er tilfeldighetene på mitt lag. Fordi jeg måtte lage den klar hjemme før vi dro, rasket jeg med meg en pakke ispinner fra fjorsommeren ispinneprosjekt. Jeg tenkte at om folk skulle få smake, så måtte de jo ha noe å smake med, og flaks var det: For denne dressingen ville folk vitterlig smake på både en og to ganger, så de knakk pinnene sine i to og testa med begge! Det liker jeg veldig godt!

Du trenger ikke rømme, du trenger cashewdressing!

Vi bruker cashewbaserte dressinger og sauser til både det ene og det andre. Denne er en god salatdressing, men den kan like fint brukes som pålegg eller dip. Med en skål av dette i kjøleskapet blir de fleste måltidene i løpet av uka både mer næringsrike og smaksrike. Du kan bruke de urtene du har tilgjengelig eller foretrekker, alt ettersom smak og behag. Om du ikke har miso i skapet kan du droppe den, men den tilfører en god smak, så om du kjenner at dette er noe du skal lage litt av, vil jeg anbefale å investere i en pose misopaste.

Du trenger ikke rømme, du trenger cashewdressing!

Cashewdressing

2,5 dl naturell cashewnøtter, bløtlagt i 12-24 timer/kokt i 10 min
2 dl varmt vann
4 ss ferskpresset sitronsaft
2 ss olivenolje
2 hvitløksfedd
2 ts hvit miso
2 dijonsennep
1 ts løkpulver
1 liten klype salt

2 ss finhakket rosmarin
2 ss finhakket timian

Bløtlegg nøttene, eller kok dem i 10 minutter. Bland dem og alle de andre ingrediensene i en blender eller matmølle, og kjør dem til en glatt pure. Noen ganger vil den bli silkemyk, mens andre nøtter har litt grovere konsistens som er vanskeligere å kjøre helt glatt. Det påvirker ikke smaken i det hele tatt. Blenderen klarer ofte å gjøre dressingen glattere enn matmølla klarer.

Kan oppbevares i tett glass i opptil en uke i kjøleskap.

 

Denne oppskriften ble oppdatert med nye bilder 26. november 2017. De opprinnelige bildene var fra februar 2017.

2 Comments

  1. Monica

    Hva gjør hvit miso med blandingen? Finnes det noe alternativ ingrediens?

    • Hei! Den gir en god og fin umami-smak. Vanskelig å erstatte, men går an å lage uten også.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.