Grønn ukemeny nr 8

Hallo! Det er tid for ny, grønn ukemeny, nummer åtte i rekken, og dette er det første innlegget jeg skriver fra vårt nye hjem på Nesodden!

Vi er omsider, omsider, omsider i hus, og akkurat nå sitter vi anføttes i sofaen, det eneste møbelet som egentlig finnes, etter å ha pakket og båret og pakket og ordna i to dager. Øystein ser på fotballkamp, og jeg har endelig fått satt meg ned for å skrive denne ukas ukemeny. Og ja, det drikkes rødvin, det gjør det. Det meste går på skinner, men som forventet er ikke håndverkere og malere helt ferdige, så vi må ut igjen et par dager.. Ikke barebare å flytte, gitt. Men det blir bra til slutt!

Denne gangen, egentlig alle de siste ukemenyene, har gitt meg helt kjøkkenabsistenser. Det begynner å bli en stund siden jeg har laget ordentlig mat og utviklet nye oppskrifter, så jeg gleder meg helt kokomye til kjøkkenet er på plass og huset er sånn passelig i orden, slik at jeg har litt tid til å lage nye ting til bloggen også. Jeg har dessuten en plan om å gjøre makeover på endel av de gamle oppskriftene, flikke litt og gi dem nye bilder, utover våren. Da kommer de garantert til å gjøre gjesteopptredener i ukemenyene!

Men ja. Ny uke, altså! Skal vi se hva vi kan finne frem, da?

Ukas forseggjorte: Hjemmelaget falafel

Det kommer snart en ny oppskrift på falafel her på bloggen, men det betyr ikke at den første, som også er i boka, har mye godt å komme med. I denne oppskrifta går vi gjennom steg for steg hvordan man faktisk får til å lage falafel uten at det blir pannestekt hummus. Lov meg på tro og ære at du ikke under noen omstendigheter tyr til ferdigkokte kikerter som en snarvei – det kommer ikke til å funke! Planlegg littegrann og legg tørre kikerter i bløt dagen før, så er du godt i gang.

Er du på jakt etter den perfekte falafel-oppskriften? Here it is!

Ukas enkle og/eller tidenes falafel-tilbehør: Avocado- og tahinisaus

Ai ai ai aiaiii, dette er noe av det beste jeg vet. Og som dere vet, og som jeg vet at dere vet, pleier jeg å si det ganske ofte, men det er stort sett alltid sant. Denne sausen er perfekt tilbehør til falafelen, men den kan også være ukas snack. Denne, med et varmt pitabrød og noen friskskårne gulrøtter, sukkererter, agurk og andre rå godsaker er supert. Og det er ingen som ser rart på deg om du spiser denne flere dager på rad, foråsiresånn. Jeg har testa.

Silkemyk og smaksrik saus av avocado og tahini. Yum!

Ukas prosjekt: Sylta daikon og gulrot

Ja! Nå skal det syltes! Det hører ikke bare høsten til! Daikon er en morsom, japansk gulrot-lignende sak, som egentlig er en reddik. Den er hvit. Du får tak i den på de fleste grønnsaksbutikker, og jeg har også sett den på flere helsekostbutikker som fører grønnsaker, som Helios og Røtter. Om du ikke finner daikon, kjører du kun gulrot. Disse kan du bruke til alt med et hint av asiatiske smaker (som for eksempel neste rett på lista).

Perfekt tilbehør til asiatisk mat - prøv syltet daikon og gulrot!

Ukas enkle / ukas hæ: Tofu-dog

Denne oppskrifta ble laget en gang jeg var lei av å måtte svare “nei, jeg spiser ikke tofu-pølse, hva er egentlig en tofu-pølse”, og heller ville svare “jajamensann, det gjør jeg, og det er sjukt digg!”. Og det er det faktisk. Enkelt er det også. Spis den i toasta pølsebrød med litt av den sylta gulrota du lagde tidligere i uka, smekk på litt chillimajo, og du er good to go. Tofu-dog is in town.

Klart du kan spise vegansk pølse. Av tofu også.

Ukas godis: Hasselnøttsmoothie/kaffemilkshake

Dette er en gammel klassiker fra arkivet, som jeg nesten hadde glemt sjæl. Ups. Her er det mye gode krefter i sving: Frosne bananer, dadler, nøttemelk – og kaffe. Det er en pick-me-up, en frokost, en dessert, eller noe å lage deg når du craver noe godt. God uke da, dere!

De beste smoothiene er de man ikke helt vet om er smoothie eller milkshake.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Bärbel Baumanns

    Gratulerer med innflytingen!
    Gleder meg allerede til grilloppskriftene til våren/ sommeren

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.