Snurr i frysern, mat i en vei! Med veganske pestosnurrer har du alltid noe godt i nærheten.
Middag

Pestosnurrer

ingen kommentarer enda

For de gangene du har lyst på pizza, men ikke har noe særlig topping å smekke på den. Eller for de gangene du trenger å ta noe raskt ut av fryseren. Eller for de gangene du bare har lyst på noe godt. Pestosnurrer er løsningen.

Vegansk
Mengde: ca 1 brett med snurrer
Arbeidstid: ca 1 time ink hevetid

Disse pestosnurrene kom til live da vi allerede var i gang med å lage pizzasnurrer med skikkelig næringsrikt fyll. Jeg liker jo ikke å kaste mat, og i kjøleskapet hadde jeg igjen et halvt glass med pesto fra den gangen jeg kjøpte ferdigpesto (og tilogmed erklærte den min nye favorittpesto på glass!) for å spise spaghetti med rosenkål og pesto. Det stakkars glasset sto igjen der. Mutters alene. Eller, det er løgn, for det er ganske proppfullt i kjøleskapet vårt, men uansett, det sto nå der, og man kaster ikke et glass halvfullt med skikkelig god pesto.

Nei. Det man gjør, er at man lager pestosnurrer. Vi var jo allerede i gang med å bake snurrer med tomatsaus, så jeg tok litt av den deigen for å lage pizzasnurrer. En tredjedel av den, for å være nøyaktig. Det kan du også gjøre, om du allerede er i gang med å lage pestosnurrer, eller du kan lage deig av ca 300 gram mel istedet. Deigen i tomatsnurr-oppskrifta er grovere enn vanlig, så om du vil ha en lys pizzadeig kan du jo teste ut min originale pizzadeigoppskrift.

I motsetning til tomatsnurrene er disse ikke akkurat fullverdige i næringsinnholdet, men de er jaggu gode på smak allikevel. Snakker vi snacks? Snakker vi sidedish til en skikkelig god pastasalat, kanskje? Eller kveldsmat til en kopp te? Skal ikke se bort fra det.

Om du vil lage din egen pesto, kan du jo gjøre det – enten av ren basilikum, eller, som jeg skal gjøre neste gang jeg skal lage disse, bruke den veganske pesto-oppskriften som er proppfull av umami. Da snakker vi snurr, altså.

Snurr i frysern, mat i en vei! Med veganske pestosnurrer har du alltid noe godt i nærheten.

Pestosnurrer

Pizzadeig (1/3 av denne, eller 1 av denne)
2-3 ss pesto (feks denne)
2-3 finraspede hvitløksfedd
Salt og pepper
Evt Not Parm til topping 

Bak ut deigen etter oppskrift, og la den heve til ca dobbel størrelse. Kjevle den ut på benken til en stor firkant. Smør pesto utover hele, la det være igjen 3-4 cm på langsidene for at det blir lettere å feste. Raspe over hvitløksfedd, i en remse på langs, og strø over salt og pepper. Rull fra langsiden og innover ved å løfte opp kanten og legge den 1/3 over, før du fortsetter å rulle. Snitt rullen i skiver på ca 3 cm, og legg de utover et bakebrett med bakepapir. Bruk hendene, og trykk de litt ned så de blir 1-2 cm høyre. Stek dem på 200 grader i ca 15 minutter, til de er gyldne og sprø. Avkjøl på rist.

Snurr i frysern, mat i en vei! Med veganske pestosnurrer har du alltid noe godt i nærheten.

 

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.