Ny uke, ny grønn ukemeny – nå er vi jaggu på nummer ti, og det synes jeg er litt av en bragd! Er dere ikke enig?

Det er endelig snart sånn at jeg har tid og overskudd igjen til å poste noe annet enn ukemenyene også, for jeg liker ikke at forsiden fylles opp av bare dem, det er jo meninga at det skal komme nye ting også! Men jeg prøver å si til meg selv at det er lov at det er litt rolig på bloggen når det er flytting på gang, for det tar jo litt tid å komme i orden i huset, viser det seg. Det er på vei nå, altså! Men timene hjemme må brukes til ordning og reda, ikke blogging. Sånn er det med den saken.

Enn så lenge – ny, grønn ukemeny! Tjolahopp!

Ukens gryte: Italiensk grønnsaksgryte med pasta og smørbønner

Denne oppskriften er faktisk kjempegammal i Bonanza-sammenheng, den er fra den første høsten jeg hadde bloggen, og den er også i boka. Jeg lagde den på nytt igjen til lunsj her om dagen, så da fikk den seg et nytt bilde, og den fikk være med på ukemenyen. Denne er superlett å lage mye av, og du kan ha pasta ved siden av istedet for oppi, om du vil varme den opp igjen (pasta er best ved førstegangs koking).

Italiensk tomatsuppe med grønnsaker, pasta og smørbønner

Ukas kjappe: Stekte risnudler

Dette går så kjapt og gæærn at det nesten ikke skulle vært lov. Det som derimot er lov, er å legge til det du måtte ha av grønnsaker, og sånn sett er denne super mot slutten av uka for å bruke opp restegrønnsaker. Gulrot, løk, brokkoli, kål, paprika eller erter er supert oppi denne. Obligatorisk: Øve å spise med pinner!

Stekte risnudler med sticky saus - ferdig på ti minutter!

Ukas burger: Havreburger med valnøtter

Dette er burgern du lett lager uten masse snasne ingredienser eller verktøy. De er rett og slett basert på havregryn og valnøtter, og smaker mer enn du skulle tro. De er dessuten fine å fryse, så her kan du lage en batch og putte i frysern til den hverdagen hvor middagslaging ikke får plass i kalenderen.

Havreburger

Ukas add-on: Chimichurri

Chimichurri er en ganske sterk bladpersille- og chillidip, som er helt gull å lage når du har litt for mye bladpersille (noe man jo ofte har, når man står der med den store bunten). Chimichurri er supert som topping til burgern over, eller du kan blande den med en knert vegansk rømme eller naturell yoghurt for å lage en mildere saus.

Sterk og deilig dipsaus av bladpersille og hvitløk