Appelsin- og ingefærshot

Man skulle kanskje tro at forkjølelsen snart ville begynne å slippe taket når det er mars på kalenderen, men den gang ei!

Vegansk
Arbeidstid: 3 min

Mengde: 2 små shots

Jeg vet ikke med dere, men her i huset er det litt sånn at vinterforkjølelsen ikke helt slipper taket. Litt varm, litt kald, litt febrete, litt snørrete, litt nysete, alt det som hører vinteren til.

Og vi veit jo hva som funker. Spis C-vitamin. Spis ingefær. Drikk vann. Sov mye. Meeeen det er jo ikke alltid man har lyst til å knaske fersk ingefær eller spise appelsin etter appelsin etter appelsin, og da er det en sånn litta bli frisk-shot som gjør susen. Du vet, de du ofte får kjøpt i små (plast)flasker som koster altfor mye når du veit hva som er oppi. Du kan lage de selv! Og du trenger ikke juicepresse heller! No sirrrrr.

Her er det både ingefær, gurkemeie og cayenne – tre ting som er bra for deg, og som svir akkurat passe godt i halsen.

Forkjøla? Lag deg en bli-frisk-shot med appelsin og ingefær!

Appelsin- og ingefærshot

2 små, saftige appelsiner
1-2 ss finraspet ingefær
knivsegg cayennepepper
knivsegg gurkemeie

Press appelsinene (jeg bruker en klassisk sitruspresse, der du deler appelsinene i to og “skrur” dem rundt på pressa), og ha safta over i et glass. Du kan sile dem om du ikke vil ha pulp. Skrell ingefær, og rasp dem på en så fin rasp du har tilgjengelig i huset. Om det etter et par rasper føles som ingefæren er tørr og trådete, kutter du av litt der du nettopp raspet, for de tykkeste trådene får du ikke med deg i raspen (og det er jo meninga). Bland ingefæren sammen med appelsinsaften, og ha oppi ønsket mengde gurkemeie og cayenne.

En-to-tre-shot!

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Marita

    NYDELIG! :D

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.