Er dere klare for en ny, grønn uke med en ny, grønn ukemeny? Denne uka blir det både taco, salat, pasta, og en all time fav: Spinat- og quinoaboller!

Akkurat nå er det lørdag morgen, jeg sitter ved kjøkkenøya på kjøkkenet vårt på Nesodden, og har utsikt over hele Bunnefjorden som ligger der nede og soler seg. Det ser jo nesten ut som det er vår! I tillegg synger Pharrell Williams Happy på anlegget bak meg. Det ligger an til å bli en finfin lørdag, dette!

Ukas meny består av flere gamle favoritter for min del. Denne pastaen var noe av det jeg spiste mest av i studentåra, når jeg skjønte at kombinasjonen purre, spinat og fløte er en gull-trio. Den grønne tacoen var en instant hit da jeg lagde den for første gang for en håndfull år siden, og spinat- og quinoabollene er en leserfavoritt, som også er med i boka. Og apropos boka: Jeg har nettopp fått vite at den allerede nå trykkes opp i andreopplag, bare et halvt år etter at den kom ut! Woho! Tusen, tusen takk til alle dere som har kjøpt boka til dere selv, til andre, snakket om den og snappet om den. Dere er gull.

Ukas pasta: Pasta med senneps- og purresaus

Dette er så uhyre enkelt, og allikevel føles det så luksus! Mens jeg fortsatt spiste melkeprodukter lagde jeg denne med vanlig fløte, men den er faktisk bedre med Oatlys, det blir ikke så tungt og fett. Sennep og purre er en kombinasjon som funker helt ypperlig – så her har du en grunn til å bli bedre kjent med purre, om du synes den er litt tidvis ubrukelig.

Ukas fun fact: Dette er det aller første bildet jeg tok etter jeg fikk nytt kamera i bursdaggave av Øystein, når han skjønte at bloggen var kommet for å bli! Det har skjedd litt på bildefronten siden den gang også, ser jeg.

SAMSUNG CSC

Ukas salat: Hjertesalat med krydderbakt tofu 

Det er en salat i ukemenyen! For det går mot vår, enten snøen er enig eller ei! Denne salaten har alt: Krydderbakt tofu, sitronmarinert rødløk, friske grønnsaker som gir crunch, og en chillimajo på toppen. Det er bare å slenge seg rundt. Om du er ukjent med tofu, her er en artikkel med ti spørsmål og svar.

SAMSUNG CSC

Ukas tacos: Grønn taco i hjertesalat

Skal du invitere familien eller gjengen på fredagstaco til uka, og er redd for at noen kommer til å rynke på nesa over at det ikke er noe kjøtt på bordet? Isåfall er det denne som er løsningen. I denne oppskrifta ligger det oppskrift både på selve tacofyllet, som består av grønne linser, valnøtter og masse gode krydder, og en fersensalsa! En-to-tacotid.

SAMSUNG CSC

Ukas favoritt: Spinat- og quinoaboller

Tenk at quinoa kan bli til verdens diggeste lille middagsboller! Disse har jeg laget i åresvis, og de har blitt adoptert av veldig mange av dere lesere, veit jeg. De er også med i boka, så kule er de. Og å enkle å lage er de.

SAMSUNG CSC

Ha en herlig uke, godtfolk! De neste dagene kommer det flere nye oppskrifter enn det har gjort på lenge, I promise you this.