Glem de posene på butikken - hjemmelaga tacokrydder smaker veldig mye bedre, og er helt fritt for unødvendig salt og sukker!
Middag

Hjemmelaga tacokrydder

1 comment

Taco er digg, og taco både kan og skal være enkelt. Heldigvis betyr ikke det at du må ty til ferdigkrydderpose!

Akkurat nå sitter jeg ved kjøkkenbenken i det nye huset, den har nemlig plass til to krakker på enden, strategisk plassert med utsikt både over ovnen og fjorden, har kaffi i koppen, ullsokker på føttene og en gryte chili putrende på ovnen. I stua ser Øystein på fotballkamp, og det demrer sabla fort: Vi har virkelig flytta ut av byen, og heldigvis er det bare positive følelser knytta til det (phew).

Det er fortsatt kasser, det er fortsatt rot, men kjøkkenet er i orden, og jeg kan få min helgebaserte zen-time på kjøkkenet, før jeg fortsetter i kassene. Jeg lager chili med tofu til middag, og i den prosessen lagde jeg en krydderblanding, og det tok akkurat litt for lang tid før jeg kom på at jeg kan jo blogge den også. Det betyr at jeg har vært borte fra bloggen for lenge, så jeg satt meg ned for å skrive den ned umiddelbart.

For ja, taco er digg, chili er digg, men krydderne er ofte en nøtt å knekke. Hører du på superfoodies som Lopez-Alt er tørka krydder fordømt fra kjøkkenet, her skal det ristes hele chilli som skal kvernes til en paste, og jeg gir opp å lese hele artikkelen, for ja, det kan hende det er sånn at det er noe man bør gjøre, men herreguda, når man skal spise middag i hverdagene er det jo ingen som har tid til sånt. Det har hvertfall ikke jeg, så jeg bruker tørre krydder.

Det går nemlig helt fint å bruke tørre krydder. Trikset er å la dem steke i varm olje, etter at løk, hvitløk og fersk chilli har blitt en myk blanding. Da unngår du lett den tørre krydder-konsistensen i gryta di, eller i tacoblandinga di.

Denne kan du fint lage en stor batch av, og oppbevare i et tørt glass. Jeg har ikke blandet inn salt og pepper, det liker jeg å smake meg frem til, og jeg pleier å bruke frisk chilli i tillegg, så det er ikke overload av chilli i denne. Her er det bare å blande seg frem til akkurat den kombinasjonen du synes er en god base, og så fyller du på med det du kjenner du trenger mer av underveis.

Glem de posene på butikken - hjemmelaga tacokrydder smaker veldig mye bedre, og er helt fritt for unødvendig salt og sukker!

Hjemmelaga tacokrydder

2 ts paprikapulver
2 ts malt cumin
1 ts malt koriander
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1 ts chilli
1 ts cayenne
1 ts chilliflak
1 ts tørket oregano
0,5 ts malt kanel

Dette er en forholdsvis liten porsjon, som du med fordel kan doble eller triple eller enda mer. Bland alle krydderne sammen, ha det over på et tørt, rent glass med lokk.

Glem de posene på butikken - hjemmelaga tacokrydder smaker veldig mye bedre, og er helt fritt for unødvendig salt og sukker!

One Comment

  1. Jeg er så enig med deg! Det er mye man kan (og sikkert også bør) gjøre, men med en gang “må” kommer inn i bildet, tror jeg mange melder seg av. Jeg er selv en skikkelig matnerd og veldig glad i både å lage og lese om mat. Samtidig vet jeg at det er flere som ikke er helt der. Hvis man da skal legge listen så høyt, skremmer man dem bare lenger unna kjøkkenet. Mat skal skape glede, ikke prestasjonsangst :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.