Alt du trenger for å lage fantastisk tomatsaus - cherrytomatsaus, attpåtil - er fem ingredienser. Fem!
Middag

Spaghetti med cherrytomatsaus

6 comments

Det høres kanskje utrolig luksuriøst ut, men sannheten er at cherrytomatsaus bare inneholder seks små ingredienser, og lager seg selv mens du sitter ved benken og dingler med beina.

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner-ish
Arbeidstid: 15-20 min

Du vet jo hvordan jeg er, når jeg står der og glaner inn i kjøleskapet og vet at jeg har lyst på noe, men ikke helt vet hva. For et par uker siden (ja, den uka jeg både lagde cherrytomatsaus, pasta bolognese, og spaghetti aglio e olio, som det også kommer oppskrift på etterhvert), var jeg enda mer vrangpeis, for jeg visste at jeg hadde lyst på spaghetti, men jeg var ikke sikker på hva jeg ville ha i tillegg til spaghettien. Eller rettere sagt: Hva jeg skulle dynke spaghettien i.

Og så så jeg det, da. Den skåla med cherrytomater som sto der. De vi egentlig pleier å spise som snacks, fordi de er så himla gode som de er. Jeg tok dem. Jeg følte meg litt som en rebell. Jeg lagde saus av dem. Jøjemeg. Jeg tenkte at de kom til å like seg godt i selskapet av olivenolje, salt og oregano, og det var helt sant, de var så happy at du vil ikke tro det. Så happy at de bare smelta, faktisk. Så happy at rødløken karamelliserte seg inn i dem, og det eneste annet som var nødvendig var et par smæsja hvitløksfedd. Hello, hello, hello, dearest.

Vi trenger ikke dra dette ut så mye lenger, gjør vi det?

Alt du trenger for å lage fantastisk tomatsaus - cherrytomatsaus, attpåtil - er fem ingredienser. Fem!

Cherrytomatsaus

1 beger cherrytomater
1/2 rødløk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
1 ts tørket oregano
Salt

Her er det smart å bruke en tykkbunnet gryte, for de skal ikke svis eller bli for hardstekt, så om du ikke har en tykkbunnet gryte, kan du like fint bruke en stekepanne. Du må også huske på at olivenolje aldri skal bli så varm at den ryker, så her er det tålmodighet som må til – uten at det tar lang tid av den grunn.

Sett gryta på plata, ha olje oppi, og skru så på, maks medium varme. Snitt rødløk i tynne skiver, og la den først bli mør, to-tre minutter. Skyll tomatene og del dem i to, og ha dem oppi gryta sammen med en klype salt og tørket oregano. Der skal de få ligge og surre og ha det fabelaktig helt til de begynner å smelte.

Og når de er smelta – da er middagen klar. Da har du kokt spaghetti som du rører inn i sausen, og har kanskje litt Not Parm, rista pinjekjerner og bladpersille. Og om du ikke har det, tror jeg ikke du kommer til å savne det.

Alt du trenger for å lage fantastisk tomatsaus - cherrytomatsaus, attpåtil - er fem ingredienser. Fem!

6 Comments

 1. Silje

  Herremin som det vanner i munnen min av dette. Du vet å bruke de rette orda! Takk for dagens middag!

 2. Henrik Yttervik

  Ser veldig godt ut, men hvor er proteinene?

  • Det er proteiner i hvete som alle andre korn. Når det er sagt mener jeg at det er totalinntaket av næringsinnhold som er det viktigste i et plantebasert kosthold og at det er fullstendig uproblematisk å spise en pastamiddag som dette i ny og ne.

 3. Randi

  Jeg tenkte å lage denne, men den må være glutenfri. Hvilken glutenfripasta anbefaler du for å få i seg proteiner?

  • Hei! det finnes pasta laget både av kikerter, erter og linser. Vi synes alle funker ganske godt, og alle har et naturlig høyt innhold av proteiner. :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.