Nøtter kan aldri bli ost, men denne med valnøtter kan definitivt være en umami-bombe på pastaen.
Saus, dipp og topping

Valnøtt-topping

4 comments

Den enkleste pastamiddagen blir ti hakk bedre av en god topping strødd over til slutt, og denne med valnøtter er en ny favoritt her i huset.

Du kjenner helt sikkert igjen denne – det er en variant av klassikeren Not Parm, som er laget med cashewnøtter. Mens denne, som lages med valnøtter istedet, får et helt annet smaksbilde. Rikere, om jeg skal bruke et litt kleint ord. Og det er jo en enkel forklaring på det: Valnøtter har mer smak, og mer særpreget smak, enn hva cashewnøtter har. Det er jo også lettere å få tak i usaltede valnøtter enn usaltede cashewnøtter, så ikke vet jeg hvorfor jeg ikke begynt med dette tidligere – jeg har hvertfall ikke tenkt til å slutte!

Hittil har jeg testet denne på et uvisst antall pastaretter, for som dere kanskje fikk med dere har jeg hatt pastacravings uten like for tiden. Spesielt oppå pasta bolognese og cherrytomatsaus var denne helt topp. Du kan også bruke denne som strø på pizza før den går i ovnen, så får den en deilig, toasted smak i tillegg.

Det er ingenting som slår en tallerken med vegansk pasta bolognese. På ordentlig.

Valnøtt-topping

2,5 dl rå, usaltede valnøtter
2 ss næringsgjær
1/4 ts hvitløkspulver
1/4 ts løkpulver
1/2 ts salt

Ha alle ingrediensene i en blender eller matmølle, og kvern til det er en jevn masse. Smak gjerne til med krydderne, spesielt næringsgjær og salt. Oppbevares på tett glass, og brukes i løpet av et par uker.

Nøtter kan aldri bli ost, men denne med valnøtter kan definitivt være en umami-bombe på pastaen.

4 Comments

  1. Dette er en knall blogg. Jeg liker vegetar-mat, men er ingen veganer.

    Denne bloggen (boka også !) gir nok mange lyst til å prøve veganske oppskrifter – jeg har prøvd mange i boka og nå blir det nok tofuvafler en dag. Morsomt! Gratulerer med å ha fått til noe så fint!

    Jeg skal lage cashewrømme en dag også, og prøve næringsgjær, hvorfor ikke?

  2. Henriette

    Stor fan av cashew-Not Parm, så måtte prøve meg på denne siden jeg hadde restlager av valnøtter. Men den ble ikke like “dryssevennlig” som jeg er vant med, den ble begynnende nøttesmøraktig. Har du noen tips til neste gang? :)

    • Ikke kjør den så lenge, hvis det ble fuktig! Du kan også blande cashew/valnøtt.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.