Grønn ukemeny nr 13

Oi, og plutselig var det søndag! Den kommer kanskje en dag for sent, men ukens grønne ukemeny er forhåpentligvis ikke for sent, for her tror jeg dere finner endel godsaker.

Nå dere, nå begynner vi for alvor å komme på plass i huset! En sabla rydderunde eller to nå, og skru sammen et par stoler eller tre, så begynner det å ligne noe, altså. Kjøkkenet er ganske så på plass allerede, og det er så deilig og stort og masse plass og store benker og ikke minst UTSIKT over Bunnefjorden og hele Oslo.

Forresten: Følger du Green Bonanza på instagram? I instastoryen legger jeg ut sneakpeaks fra både matlaging, skogsturer, utsikter og restauranter og spisesteder vi tester i hverdagen. Du finner kontoen her!

Ok, grønn ukemeny. Denne uka tenkte jeg at vi både skulle ta et dypdykk tilbake til et par gamle favoritter, så gamle at de faktisk er fra 2014, det året jeg startet bloggen (!), og noen helt nye. Jeg driver og drar frem noen klassikere og gir dem nye bilder, og det er ganske så interessant å se hvordan matbildene mine har utviklet seg siden den spede, spontane begynnelse. Akkurat det tenkte jeg at jeg skulle skrive litt mer om når det nærmer seg Bonanzabursdag i juni!

Ukens pasta: Spaghetti med pesto og ovnsbakt blomkål

Blomkål og spaghetti sammen, sier du? Hell yes!

Dette er den gamle favoritten, og hvilken favoritt, dere. Dette er fortsatt noe av det beste jeg vet om til hverdagsmiddag: Ovnsbakt blomkål, spaghetti med grønn pesto, helbakte hvitløksfedd, litt urter, og på toppen, sprø brødtopping.

Ukas restefiks: Sprø brødtopping

Ikke kast den tørre loffen! lag sprø brødtopping av den istedet!

Du skjønte det måtte komme? Om dere er litt som meg hender det at helgefrokosten involverer fint brød, landbrød eller loff, og da er det alltid igjen noen tjukke skiver. Som vi veit er loffen best fersk, men ikke kast den dagsgamle – lag brødtopping av den! Det er enkelt og går fort, men det gjør også enhver pasta- eller salatmiddag så mye mer spennende.

Ukas tofu: Asiatisk tofu-scramble

Det er kanskje lett å tenke på scramble som frokost, men dette er en middags-scramble. Her er det så mange gode smaker i en og samme panne, i tillegg til masse næring. Med en enkel salat ved siden av, og ganske et par toastskiver (før den blir tørr og du lager brødtopping av den) med smeltet smør og ekstra salt på toppen, er dette litt hverdagsluksus, spør du meg.

Asiatisk tofu scramble, sier du? Oh yes.

Ukas suppe: Søtpotetsuppe med kokosmelk

Ingen ukemeny uten suppe, og denne gangen går vi for søtpotetsuppe. Det er ikke så lenge siden jeg postet den, men det gikk så fort for seg, så jeg føler den fortjener en ukemeny-plassering. Med rista kikerter på toppen har du en lett og mettende suppe, som du fint kan lage dagen i forveien og varme opp igjen. Vent med kikertene til du skal spise, riktignok.

Søtpotetsuppe med kokosmelk og ristede kikerter - godt, sier du? Godt, sier jeg.

Ukas leftovertips

Om du bruker denne ukas oppskrifter, har du middag til flere dager ut av det du har handlet inn. Om du har igjen tofuscramble er den super å varme opp igjen, det samme gjelder suppa. Om du baker litt ekstra blomkål, er det godt kaldt i resten av salaten, og du kan ha brødtopping på den også, og gjerne noen rista kikerter som er igjen fra suppa.

Bruker du menyene? Fortell!

Ok, dere. Nå har jeg laget en ukemeny hver uke i 2017. Det er viktig for meg å få vite om dere bruker dem, hva dere synes, om jeg skal fortsette å gjøre det, om det er mange nok oppskrifter, for få oppskrifter – i det hele tatt. Det er jo sånn at jeg lager disse ene og alene fordi det har blitt etterlyst, ikke fordi jeg bruker dem selv (da hadde det blitt lite nytt, gitt), og da er det jo kjempeviktig at de funker for dere som bruker dem. Legg igjen en kommentar, send meg en mail, melding på facebook eller instagram, eller snap, for den saks skyld!

Blomkål og spaghetti sammen, sier du? Hell yes!

← Previous post

Next post →

10 Comments

 1. Jeg har lest hver ukemeny du har laget i år, og jeg har veldig glede av dem! Både de – og bloggen generelt – er en kjempefin inspirasjon til å få inn flere vegetarmiddager hjemme hos oss. Jeg synes det er passelig antall retter. Dersom det blir 10-12 oppskrifter i samme innlegg, har jeg lett for bare å scrolle raskt igjennom uten egentlig å bite meg merke i noen av dem. Med dine ukemenyer tenker jeg ofte “oi, det har jeg lyst til å prøve” og GJØR DET!

  Kort sagt: Tommel opp til ukemenyer – jeg håper du fortsetter med dem :)

  • Tusen takk, så hyggelig å høre! Har tenkt det samme som deg, at 10-12 blir for mye. Ingen lager så mye forskjellig på en uke, tror jeg!

 2. Alexandra

  Ja til ukemenyer! Jeg henter mye inspirasjon fra dem.
  Kjempeflott blogg du har!

  • Tusen takk – og så herlig å kunne bidra med inspirasjon, lite som er bedre enn det :)

 3. Fortsett å lage ukemenyer :)

 4. Louise

  Liker ukemenyene veldig godt!

 5. Trine

  Jeg synes ukemenyene hadde vært mer interessante dersom det var noe nytt der. Ikke bare oppskrifter du allerede har publisert. Men kjempefine oppskrifter, bevare meg vel! Jeg bruker bloggen din hele tiden og koser meg med de deiligste retter :)

  • Så stor produksjonskapasitet har jeg dessverre ikke, selv om jeg skulle gjerne hatt nytt hele tiden. Ukemenyene er også en måte for meg og leserne å hente opp gamle ting fra arkivet, for å gjøre de “ferske” igjen – jeg tror de færreste har koll på alt som er publisert her de siste tre åra. Det har hvertfall ikke jeg. :)

 6. Leser alle ukemenyer, og det er en fin inspirasjon! Noen retter blir nye favoritter her i huset :) Synes at det er passelig antall oppskrifter.

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.