Det er bare å lære seg å uttale det først som sist, for grønnkålchips med shichimi togarashi er din nye favorittsnacks!
Snacks

Grønnkålchips med shichimi togarashi

Nivå Medium ingen kommentarer enda

Jeg elsker grønnkål. Jeg vet det har vært veldig in i det siste, men det er above and beyond det, jeg elsker grønnkål. Mest av alt fordi jeg kan lage grønnkålchips. Busted…

Jeg liker ting som knaser. Det som er sprøtt. Det som er litt salt. Med andre ord: Potetgull. Men det går jo ikke an å drive å ete potetgull hele tia heller, selv om jeg er veldig for at man skal spise det man har lyst på sånn generelt i livet. Jeg tror egentlig det er det som er grunnen til at grønnkål finnes, jeg. For å lage grønnkålchips.

Eller, om vi skal være veldig presise: Svartkålchips. For denne smalere, lengre, mørkere kålen som ligner på grønnkålchips, heter svartkål. Den er litt tykkere og litt grovere, og chipsen blir dermed litt mindre sprø (på den feile måten, altså for tynt), og litt lettere å putte i kjeften enn de bukettene som knaser i alle retninger når man bruker vanlig grønnkål. Begge deler funker veldig bra, men om du finner svartkål, gå for det!

Shichimi togarashi er en japansk krydderblanding jeg har forelska meg helt i siden jeg lagde den første gang, og svartkål pluss shichimi togarashi er altså min nye favorittsnacks. Det VAR SÅ GODT. Så godt at jeg ikke ville dele med noen. Jepp. Jeg innrømmer det. Bustet again.

Det er bare å lære seg å uttale det først som sist, for grønnkålchips med shichimi togarashi er din nye favorittsnacks!

Grønnkålchips med shichimi togarashi

1 pk svartkål eller grønnkål
2-3 ts shichimi togarashi
1 ts nøytral olje

Det er viktig å vaske kålen godt først, så start med det, og la den bli helt tørr. Eller tørk den, alt ettersom hvor utålmodig du er. Bruk en skarp kniv og snitt langs de grove stilkene, de blir ikke noe særlig god snacks. Kutt stykkene deretter i omtrent tre, alt ettersom hvor store chips du vil ha. Ha dem i en bolle, risle over olje og krydderblanding, og bruk hendene til å massere det godt inn. Du kan også tilsette litt salt, om du vil det.

Legg bitene utover et bakebrett med bakepapir, og sett det midt i ovnen på 100 grader varmluft. Sett en tresleiv i døra slik at fuktigheten slipper ut, da fungerer ovnen din som en dehydrator. La det stå i 15 minutter, men følg med hele tiden, de skal bli sprø, ikke kull.

La de såvidt avkjøle seg, før du smaker!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.