Lønnenøtter / Lønnesirup på valnøtter - super snacks!
Snacks

Lønnenøtter

Nivå Enkel 2 comments

Lønnenøtter er kort for lønnesirupvalnøtter. Lønnesirupvalnøtter er både tungekrøll og tastaturkrøll, mens lønnenøtter er hakket mindre krøll. Det de derimot er, er sykt enkle å lage. Og sykt gode.

Fikk dere med dere at jeg postet dette bildet på facebook for et par dager siden? Det er nemlig beviset på at produksjonen til bloggen er oppe og går igjen! Endelig! Det føles veldig godt å være skikkelig i hus og ferdig med det aller meste av innflyttinga. Det mangler fortsatt bilder på veggene og litt småtteri her og der, men sånn er det jo alltid uansett hvor lenge man har bodd et sted, føler jeg. Jeg elsker det nye kjøkkenet vårt, og det er så fint lys der, så bildene blir ok også, og i tillegg begynner det å bli lyst ute på ettermiddagene, så det går an å faktisk ta bilder etter jobb også… Nei, bare velstand!

Kommer på greenbonanza.com

Så alt dette er faktisk på vei ut de neste ukene, og vi begynner smått: Med lønnenøtter! Det er superenkle, glaserte valnøtter. Gjennom å gjøre noen små steg i riktig rekkefølge blir de ordentlig gode, og ikke sånne klissete utenpå og rå inni. That is just wrooooong.

Det er vel needless to say at dette er super snacks, men det er også sånn at disse er skikkelig gode i en salat. Alle salater trenger et innslag av noe søtt og sprøtt, og her får du begge deler samtidig. Jeg lagde en ganske stor batch og hadde de stående i en skål på benken – det er syretesten for om de blir klissete etterhvert – og selv om det var vanskelig å la de stå der i fred, tror jeg jeg klarte det lenge nok til å kunne si at disse blir faktisk ikke klissete. Jeg har laget disse med lønnesirup, som jeg synes både har en fin sødme og en god smak. Du kan lage disse med annen søtning også, men da kan jeg ikke garantere at de ikke blir sticky.

Lønnenøtter / Lønnesirup på valnøtter - super snacks!

Valnøtter med lønnesirup / lønnenøtter

2 dl rå valnøtter
2 ss lønnesirup
0,5 ts havsalt i flak

Jeg liker å knekke nøttene i litt mindre biter, og det gjør jeg rett oppi en tørr stekepanne som står på medium/høy varme, for nøttene skal nemlig tørristes før de glaseres. Det er det som gjør at de ikke blir myke og rå inni, men tørre og sprø. Sånn som vi vil ha det, ikke sant.

La nøttene riste til de begynner å bli gyldne i kantene. Risle over lønnesirup og strø over salt, og rør rundt i panna, la de surre i to minutter. Ha nøttene deretter over på et bakebrett med bakepapir, bruk en sleiv eller pinsett til å skille de fra hverandre, og sett dem i ovnen på 200 grader i 5-8 minutter (her må du følge med, de skal ikke brenne seg!). Jeg lager mine på varmluft, men da går det fort fra perfekt til brent, så det kan være greit å starte med vanlig varme, da har man litt mer kontroll.

La de avkjøle seg på en tallerken, før du testsmaker. Yum.

2 Comments

  1. Margrete

    Wow, disse var supergode!
    Jeg skrudde ned varmen på platen før jeg rislet over lønnesirup, for første gang jeg lagde dem ble sirupen brent.

    • Så godt å høre! Og ja, kan nok være lurt å skru ned litt om den er veldig varm :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.