Enkel, pannestekt tofu med sesamfrø

Er du fortsatt redd for tofu? Don’t be! Dette er en av de aller, aller enkleste måtene å steke tofu på, og det aller beste er: Den fikser seg sjæl!

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner

Arbeidstid: 10 min

Jeg skal være den første til å innrømme at jeg stort sett bruker tofu i terninger, eller til nød trekanter om jeg baker den i ovnen, og det handler egentlig ikke om så veldig mye annet enn vane, og at jeg oftere enn noe annet bruker tofu i terninger sammen med nudler, grønnsaker og en saus. Dere som har fulgt med her noen år vet at det er hverdagsmiddag nummer én hjemme hos oss. I salater bruker jeg den gjerne bakt i trekanter, men til middagen denne tofuen var til, tenkte jeg at den skulle få spises med kniv og gaffel. For jeg serverte den nemlig til en salat, og ovnsbakte poteter med karamellisert rødløk. En litt mer klassisk en-to-tre-på-tallerkenen middag enn hva jeg pleier, med andre ord.

Og før du rekker å tenke tanken: Tofu og poteter? Sammen? Er det godt? Jeg lurte på det samme, derav akkurat denne middagen. Poteter er godt med sesam det også, akkurat som tofu og salaten er, så jeg tenkte at det prøver vi vel – og svaret er JA, det er godt sammen! Go for it!

Dette er en klassisk grunnoppskrift på tofu, som du kan bruke til alt – ha den i sandwich, i skiver på salaten, som hovedrett eller som kveldsmat sammen med noen grønnsaker.

Ikke vær redd for tofu! Her har du en superenkel grunnoppskrift på tofu med sesamsmak.

Pannestekt tofu med sesamfrø

1 blokk fast tofu (ca 200 gram)
2 ts nøytral olje
1 ts sesamolje
Sesamfrø

Dette er så enkelt at du vil ikke tro det: Del tofuen i to og deretter i to igjen, slik at du har fire skiver på omtrent 1-2 cm tykkelse. Varm opp en stekepanne på medium varme, og ha oppi både nøytral olje og sesamolje. Legg skivene oppi, og la de ligge der og bli gyldne på begge sider. Den deilige stekeskorpen kommer helt til slutt når du steker den på medium varme, og da rekker også kjernen av tofuen å “sette seg”, sånn at den ikke er varm og rå, men gjennomstekt. Da får du en litt annen konsistens på den med mer tyggemotstand, og det synes hvertfall jeg er godt. Strø over sesamfrø og gjerne litt salt før servering.

← Previous post

Next post →

4 Comments

  1. Anine

    Så enkelt og GODT. Tofuskrekken er kurert. Takk!!

  2. Marie

    Hvor lenge steker du den?

    • Til den har sånn crust jeg vil ha. Det kommer helt an på væskeinnholdet i tofuen, varmen i panna, tykkelse på skivene. :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.