Togarashi tofu er simpelthen tofu med japansk krydderblanding - og det smaker så himla digg!
Middag, Tofu

Togarashi tofu med svartkål

ingen kommentarer enda

Togarashi er min nye favoritt når det kommer til krydderblandinger, og her får den virkelig skinne! Med bare tre enkle ingredienser og en ørliten saus har du tidenes smaksmiddag på gang.

Vegansk
Mengde: 2 porsjoner
Arbeidstid: 10-15 min

Om du stusser litt over hva togarashi er, er ikke det så rart. Jeg skal hjelpe deg et stykke på veien. Shichimi togarashi er en japansk krydderblanding jeg oppdaget for litt siden, falt pladask for, og har deretter laget på repeat. Den består av syv ingredienser; tørket appelsinskall, hvite og sorte sesamfrø, fersk hvitløk, noriflak, japansk pepper og japansk chilli. Til sammen er dette en umamibombe uten sammenligning, og de tørkede appelsinskallene sammen med norien og chillien… Altså, I am in heaven. Togarashi-heaven.

Togarashi tofu er simpelthen tofu med japansk krydderblanding - og det smaker så himla digg!

Med nye krydderblandinger er det jo alltid litt sånn, hm, hva skal jeg egentlig bruke den til, så jeg holder på å prøve meg frem. Foreløpig er svaret at den er godt til alt. Vi har jo for eksempel laget grønnkålchips på den samme måten i fem år (har man en favoritt, så har man en favoritt), men etter jeg lagde det med togarashi er det den nye standarden. Så godt er det faktisk!

Denne oppskriften var en kjapp lunsj en dag jeg satt hjemme og jobbet, og egentlig ikke hadde tid til å lage mat, men var så sulten at jeg holdt på å ramle ned fra krakken. Da gjør jeg jo det jeg pleier jeg, da: Koker vann til nudler, finner frem tofu og noe greens, og noe som setter smak. I dette tilfellet: Togarashi.

Jeg brukte bare svartkål, men her kan du kjøre på med alt, spesielt synes jeg alt som er grønt blir skikkelig godt med togarashi – brokkoli, spinat, friske apargesbønner, paprika – slike ting. Ikke la det ligge for lenge i panna når du har i grønnsakene, de skal såvidt sauteres!

Togarashi tofu er simpelthen tofu med japansk krydderblanding - og det smaker så himla digg!

Togarashi tofu med svartkål

200 gram naturell tofu
1 ts nøytral olje
1/2 løk, finsnittet
3 blader svartkål

2 ss soyasaus
1 cm ingefær, raspet
2 hvitløksfedd, raspet
2 ts shichimi togarashi

2 porsjoner sobanudler
Sesamfrø

Start med å gjøre alt klart, for når du først setter i gang her går det fort: Rør soyasaus sammen med raspet ingefær og hvitløk, og togarashi. Du kan ha oppi mer enn jeg hadde, jeg har vært litt forsiktig for å se hvor mye smak det setter.

Kutt opp løk og grønnsaker, samt tofuen i litt store terninger. Kok nudler etter anvisning på pakka, og rør gjerne litt sesamolje eller nøytral olje inn i dem om de blir ferdig før det andre, da unngår du at det blir sticky biz.

Varm opp panna på høy varme, og stek tofuen til den er gylden på alle kanter. Ha oppi løk og grønnsaker sammen med tofuen, og la det surre til det faller sammen, maks to minutter. Ha deretter oppi sausblandingen, og la det steke/koke seg inn i et lite minutt før du har det hele over nudlene, og strør eventuelt litt sesamfrø over til slutt.

Og thats it!

Togarashi tofu er simpelthen tofu med japansk krydderblanding - og det smaker så himla digg!

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.