Nå skjer det ting, dere! Jeg skal både holde kurs på Oslo Vegetarfestival, og jeg er nominert til nicest blog under landets første vegetarfokuserte kåring, The Nice Awards!

Oslo Vegetarfestival 13. – 14. mai

Oslo Vegetarfestival har de siste åra vært årets veggishappening i Oslo-området ,og det ligger an til å bli akkurat sånn i år også. 13. og 14. mai er det festival på og rundt Doga i Oslo, området er åpent fra 11-18, og det blir både mat du kan spise, mat du kan kjøpe, stands, foredrag, og kurs – blant annet med meg! Sjølveste klima- og energiministeren skal åpne festivalen, så vi kan jo krysse fingra for at det betyr at de hvertfall får med seg at det er et grønt skifte på gang.

Mitt kurs er på søndagen kl 15.00-15.45, og tema er – helt sikkert ikke overraskende – tofu! Jeg har kalt kurset Ikke vær redd for tofuVi skal både se på og bruke ulike typer tofu, og i løpet av de 45 minuttene skal vi lage en banh mi, baguette med hjemmesylta grønnsaker, stekt tofu og tofumajo (jepp!). I timen før meg er det Mari fra Vegetarbloggen som holder kurs om raske hverdagsmiddager, så der kan du slå to fluer i en smekk og se oss begge på rappen.

Billettinformasjon og all info finner du på Vegetarfestivalens hjemmesider.

Nice Awards 1

Nice Awards 2017

Det er min flotte venninne Sally som driver Vegan Norway som står bak Nice Awards, den aller første kåringen innenfor vegetar- og veganmiljøet. Det er utrolig kult at dette omsider skjer, det har alltid føltes litt rart å “konkurrere” mot de som driver med helt andre ting med helt andre ingredienser.

Jeg er skikkelig takknemlig for å være nominert i kategorien Nicest Blog, sammen med en bunke andre fantastisk flinke folk. Det er hard konkurranse der, for å si det sånn! Heldigvis er vi alle venner uansett (hvertfall foreløpig, vi får se etter kåringen… Neida).

Jeg blir veldig glad om du vil stemme på meg, men som dere vet er ikke sånn stemming noe jeg er noe glad i å pushe, så jeg tenkte jeg skulle gi dere en liste over hvilke andre aktører i de andre kategoriene som får min stemme. Det er viktig at vi bruker stemmene våre, både bokstavelig talt og sånn som nå, på å vise at vi setter pris på det alle mulige aktører gjør for at det skal bli lettere og bedre å spise plantebasert mat. Så kjære lesere – ta dere tiden til å stemme denne gangen!

HER STEMMER DU

Nicest New Product
Her har jeg tenkt til å stemme på Deli de Lucas Green Burger, av den enkle grunn at jeg synes det er kjempeviktig å gi de store aktørene en high five for at de tar masinga vår på alvor – og lanserer kjempegode produkter over hele landet! Mer av det!

Nicest Newcomer
Denne er litt tricky – jeg veksler mellom Nordvegan og Oslo Raw, men lander nok på Nordvegan, fordi jeg synes det er så utrolig fint å kunne gå dit for å spise en stor porsjon helvegansk middag som smaker dødsgodt – og at jeg kan ta den med meg hjem om jeg vil det!

Nicest Blog
Eeehm… Er det lov å stemme på seg selv?

Nicest Restaurant
Både Nordvegan, Der Peppern Gror og Mat fra Hagen er sterke i denne kategorien, men min stemme går faktisk til Asia. Restauranten på Aker brygge er en av mine desiderte favoritter for vegansk, asiatisk mat. Udon-nudlene i sterk misosuppe er en evig favoritt!

Nicest Store
Her får Røtter min stemme. De har jo til og med en avdeling på Nesodden, og det gjør det smertefritt å spise vegansk når jeg kan tusle bort der og få akkurat det jeg vil, både av veganske produkter og gode, sunne, hele råvarer.

Nicest Organisation
Alle disse åtte gjør mange veldig mange viktige ting, men det er NOAH som står øverst på min liste her, gjennom å utrettelig jobbe politisk og i mediebildet for å sette dagsorden og skape reell endring. Nettverk for dyrs frihet er også en knallsterk kandidat.

Nicest Service
Her skal jeg ærlig talt innrømme at jeg har hatt noe å gjøre med så mange av dem, men min stemme går til Veganplan – det er Jane fra Veganmisjonen og Thomas fra Veganmannen som reiser landet rundt og holder matkurs for folk som vil lære seg å lage vegansk.

Nicest Brand
Oooo… Her er det mange gode! Både Alpro, Astrid & Aporna, og Follow Your Heart Oatly er gode kandidater, men stemmen min går faktisk til Oatly. Vi bruker ikke så mange av produktene, men jeg er skikkelig imponert over måten de har fått fotfeste i butikkene på – i så stor grad at Arla i Sverige saksøkte dem for bruken av ordet “melk”.

GÅ HIT FOR Å STEMME

nicest blog