Tabbouleh med aprikos er en klassisker på ethvert meze-bord!
Salat

Tabbouleh med aprikos

2 comments

Unnskyld gamlis-språket, men: Jeg kan ikke fatte og begripe at det ikke finnes en oppskrift på tabbouleh på Green Bonanza! Full skjerpings, blogger!

Vegan
Mengde: 6 porsjoner, lett å justere

Arbeidstid: 15 min

Jeg ble helt på ordentlig lettere flau og pinlig berørt av at det ikke finnes en oppskrift på tabbouleh her på Green Bonanza. True story. Jeg vet ikke om det er fordi jeg var så himla sikker på at det selvfølgelig fantes, eller om jeg bare har tenkt at det er så selvfølgelig at det ble glemt (eller noe sånt), men uansett: Jeg har altså drevet denne bloggen i straks tre år uten å ha en eneste oppskrift på tabbouleh. Herr-e-gud!

Grunnen til denne oppgittheten er naturligvis at jeg har laga tabbouleh så lenge jeg omtrent kan huske, før jeg egentlig visste at det het tabbouleh (om jeg skriver tabbouleh tre ganger i samme setning nå blir det offisielt verdens rareste ord), men det er jo altså så enkelt, og så godt, og så klassisk på ethvert middagsbord i løpet av et år at den selvfølgelig må være her!

Tabbouleh med aprikos er en klassisker på ethvert meze-bord!

Så nå er den her. Som en del av bursdagsmiddagen fra påska, hvor jeg både hadde tabbouleh, hummus, muhamarra, bakt aubergine, pita og en hel annen bunke gode greier på bordet. Tabbouleh er noe av det enkleste i verden å lage mye av, og det beste av alt, den holder seg helt fint, så du har lunsj til dagen etterpå om det blir igjen noe. Og det blir det jo, for du holder av litt før du serverer.

Tabbouleh er en klassisk salat fra Midt-Østen, som har en base i enten couscous eller bulgur. Couscous er ofte den raskeste varianten. Eller, egentlig har den base i friske urter, for tradisjonelt sett er det mer urter enn det gryn i denne, og da er det persille og mynte det går i. Deretter er det friske grønnsaker som agurk og tomat, så solmodne som det går, vårløk, og olivenolje og sitronsaft som dressing, sammen med litt salt. Jeg liker å ha tørka aprikos i for litt sødme, og ofte har jeg også rista gresskarkjerner oppi, uten at jeg vet om det er “lov”, men hos meg er alt lov. Du kan også raspe et hvitløksfedd inn i sitron- og olivendressingen, om du vil ha litt mer sting.

Tabbouleh med aprikos er en klassisker på ethvert meze-bord!

Tabbouleh med aprikos

2,5 dl tørr couscous*
3 store never bladpersille
1-2 store never mynte
3 vårløk

1 agurk
1 pk cherrytomater
10-15 tørkede aprikos
Olivenolje
Sitron
Salt

*følg anvisning på pakka for å lage couscous – de ulike merkene har litt ulikt blandingsforhold vann og couscous.

Start med å lage couscousen etter anvisning på pakka. I mellomtiden vasker du alle urtene godt, drar av bladene så du blir kvitt de groveste stilkene, og setter i gang kuttinga. Jeg liker urtene finhakket, så her er det stor fjøl og stor, skarp kniv som gjelder. Chop chop!

Stor bolle må til. Oppi med urtene. Om couscousen er ferdig nå, rør den luftig med en gaffel, gjerne med noen dråper olivenolje, og la den stå og bli kjølig i sin egen bolle litt til.

Del agurken i to på langs, og bruk en skje for å skrape ut kjernen. Snitt deretter agurken i tynne skiver. Oppi bollen. Cherrytomatene i to eller fire. Oppi bollen. Aprikosene. I to, fire eller seks. Oppi bollen.

Couscous oppi bollen. Olivenolje, sitronskvis, salt. Oppi bollen. Rør. Smak. Ferdig!

Tabbouleh med aprikos er en klassisker på ethvert meze-bord!

 

Tags

2 Comments

  1. Hei!

    Kan man bytte ut mynten med en annen urt eller mister man lissom hele essensen med retten da?…..er ikke så veldig glad i mynte dessverre….

    • Tja, nei, du kan ikke bytte den ut for å få samme smak, men du kan alltids kutte den ut, ja. Du mister litt av den friskheten som er klassisk for Tabbouleh, men liker du det ikke, så liker du det jo ikke :)

Kommentar? Spørsmål? Noe på hjertet?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.